Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La Fiscalia demana 11 anys per a sis mossos per la mort de Benítez al Raval

Mossos d'Esquadra compareixen als jutjats amb motiu del cas Benítez

elDiario.es Catalunya

La fiscal del cas Raval demana 11 anys de presó per a sis dels agents dels Mossos d'Esquadra que amb la seva intervenció van provocar la mort de Juan Andrés Benítez el passat 5 d'octubre de 2013, fa gairebé un any. En el seu escrit de qualificació, el ministeri públic els acusa de delictes d'homicidi i contra la integritat moral.

La fiscalia demana també un any i mig de presó per dos agents imputats, per obstrucció a la justícia, i demana finalment el sobreseïment per dos mossos restants. Juan Andrés Benítez, veí del Raval, va morir després d'una aturada cardíaca provocada entre altres causes per una violenta detenció duta a terme per aquests agents, que el van reduir a terra al mig del carrer i el van copejar amb cops de puny i puntades de peu malgrat els seus crits de dolor.

L'Audiència de Barcelona ja va deixar clar, en un acte remès a la defensa, que l'actuació dels mossos va ser una de les causes de la seva mort. “L'excessiu ús de la força” emprat pels agents, “no només pel que fa a la intensitat sinó també a l'extensió temporal”, va ser un dels factors que va provocar l'aturada cardíaca de Benítez, segons el jutge.

També van intervenir dos factors, com el consum de cocaïna per part de la víctima encara que en aquell moment les quantitats trobades en el seu cos eren mínimes-, i una malaltia cardíaca. No obstant això un informe mèdic encarregat per la família va descartar recentment que les dues coses es puguin considerar causes.

Manifestació un any després

Precisament aquest diumenge 5 d'octubre farà un any de la mort de Benítez, i per això la plataforma Justícia Juan Andrés convoca una manfiestació a les 18:30 al barri del Raval. Els veïns del barri consideren, en el text de convocatòria, que “aquesta mort és conseqüència de les estratègies de repressió i estigmatització del nostre barri per afavorir la renovació de veïns i atreure’n uns de nous amb major poder adquisitiu, que encaixin amb l’anomenada Marca Barcelona”.

En aquesta línia, criden a ocupar un solar del carrer Aurora amb l'objectiu de rehabilitar-lo i posar-lo a disposició del barri. “Alliberar aquest emplaçament concret no és casual. Està tot just en el carrer en el que van assassinar al nostre veí, a més d’estar actualment embargat per l’Ajuntament de Barcelona i hipotecat la Sareb (”banc dolent“), que ha estat constituïda amb diners públics”, expliquen.

Amb l'espai, que volen anomenar Àgora Juan Andrés Benítez, asseguren que “el reclam per Juan Andrés és manté viu, alhora que es regenera un espai per a l’ús de la comunitat, dels que habitem en aquesta ciutat, en aquest barri”.

Etiquetas
stats