Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'escriptor Antonio Baños participarà en les primàries per formar la llista de la CUP al Parlament

Antonio Baños, durante la presentación de Guanyem Badalona en Comú

elDiario.es Catalunya

Antonio Baños, periodista i escriptor, i membre del patronat de la Fundació Periodisme Plural, participarà en les eleccions primàries per formar part de la llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a les eleccions del 27 de setembre vinent, segons ha declarat en una entrevista a RAC1.

«Jo no sóc membre del partit, però he acceptat formar part del bombo de candidats». El procés de primàries per escollir els candidats a les pròximes eleccions catalanes es farà durant el juliol vinent.

'M'han demanat permís perquè el meu nom sigui dins una llista llarga de gent molt ferma com a possibles candidats a les eleccions al parlament', ha explicat el també membre de Súmate, que s'ha mostrat il·lusionat de participar-hi: 'Em fa moltíssima il·lusió estar en aquest procés i participar en aquesta formació.'

'A la CUP no et presentes per a ser candidat, et pregunten si et poden posar en un bombo i són les assemblees locals, les que ho debaten i després ve un procés de primàries, que es farà al juliol, que decideix en quin punt vas a la llista. No et pots postular ni fer res', ha puntualitzat en la mateixa entrevista.

Baños, que no és membre de la CUP, com tampoc ho és el diputat David Fernàndez. L'escriptor tampoc és associat, sinó 'simpatitzant, també ha explicat els motius per a acceptar de participar en les primàries: 'Em faria il·lusió ser al Parlament perquè ens trobem en una cruïlla important pel país, com a periodista també i després com a simpatitzant del programa de la CUP, poder participar en una formació que ha demostrat que la política parlamentària es pot fer d'una altra manera.'

Si la CUP va ser la sorpresa, amb tres diputats, de les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya, ara té una valoració que fa que pugui incrementar molt la seva representació. La darrera enquesta del diari La Vanguardia dóna a aquesta força d'esquerres i independentista fins a 11 diputats.

Etiquetas
stats