eldiario.es

Menú

Mor Marina Ginestà, la miliciana símbol de la Guerra Civil

La jove miliciana Ginestà va ser immortalitzada al terrat de l'Hotel Colón poc després que esclatés la Guerra Civil

- PUBLICIDAD -
Marina Ginestà, con 17 años, en el Hotel Colón de Barcelona (en plaza Catalunya). Era el verano de 1936, poco después del levantamiento franquista. (Foto: Juan Guzmán, EFE)

Marina Ginestà, amb 17 anys, a l'Hotel Colón de Barcelona (a plaça Catalunya). Era l'estiu de 1936, poc després de l'alçament franquista. (Foto: Juan Guzmán, EFE)

Marina Ginestà, que es va convertir en una icona de la Guerra Civil espanyola després de ser fotografiada vestida de miliciana a Barcelona el 1936, ha mort aquest dilluns a París als 94 anys, segons ha informat avui a Efe el seu fill Manuel Periáñez. El seu rostre, desafiant i orgullós, va ser retratat per Juan Guzmán al terrat de l'Hotel Colón de Barcelona, fusell a l'espatlla, pocs dies després de l'alçament de les tropes franquistes.

Ginestà, que després de la guerra va haver de refugiar-se primer a França i després a la República Dominicana abans de tornar a Europa, ha mort en un hospital de la capital francesa, on havia viscut els últims 40 anys, ha explicat Periáñez. Havia nascut el 29 de gener de 1919 a Tolosa, però el 1930 els seus pares es van traslladar a Barcelona, ​​on des de molt jove va militar durant la República al PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya).

Ginestà va sortir d'Espanya ferida al final de la guerra, durant la qual havia treballat d'intèrpret i periodista, i va ser tractada a Montpeller abans d'embarcar a l'exili a la República Dominicana, en un vaixell on va conèixer al que seria el seu primer marit.

De nou va haver de fugir el 1946 de la República Dominicana, perseguida pel dictador Rafael Trujillo. Es va casar per segona vegada amb un diplomàtic belga, amb el qual va tornar a Barcelona en els anys 1960.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha