Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH aconsegueix les signatures necessàries per a la ILP i posa pressió sobre el Parlament

Entrega de signatures de la ILP pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica / @ILPhabitatge

João França

70.000 persones han signat en suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energética. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC han fet entrega de les signatures, que superen les 50.000 que necessitaven per fer arribar la iniciativa al Parlament de Catalunya, i ara es trobaran amb els grups parlamentaris per exigir respostes.

Durant el proper mes i mig les entitats impulsores de la ILP seguiran recollint signatures, “per seguir explicant a la gent al carrer la problemàtica i les mesures per acabar amb això, que ara mateix es podria acabar” assegura Carlos Macías de la PAH. La proposta de llei impulsada per les entitats adapta les mesures proposades per la ILP estatal de la PAH –que finalment es va retirar donat que el PP no va conservar cap de les mesures originals– a la legislació catalana, amb l'afegit d'altres mesures per combatre la pobresa energètica.

“Avui anunciem que tenim el suport ciutadà”, assegura Macías, i afegeix que la PAH prepara una nova ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris, de la qual anunciarà els resultats el 8 d'abril. “I assenyalarem a tothom que hi estigui en contra, perquè és responsable de la tortura de les famílies”, diu amb contundència.

Tramitació d'urgència

Pretenen demanar als partits un compromís clar amb les mesures de la ILP i a tramitar-la d'urgència. La previsible convocatòria d'eleccions el proper setembre és un risc perquè aquesta ILP, si es tramita a un ritme ordinari, quedi en res quan es dissolgui el Parlament. Però no només això, el portaveu de la PAH remarca que és urgent sobretot perquè “cada dia que passa fins que s'aprovi tenim 43 desnonaments a Catalunya”.

“No pot ser que CiU faci mesures que no abordin la problemàtica real com fa el Partit Popular de Mariano Rajoy”, critica Macías, que remarca que “en els últims 7 anys els desnonaments a Catalunya no han parat de créixer, perquè ni tan sols s'ha aplicat la llei catalana del dret a l'habitatge”.

Barcelona dóna suport a la ILP

Després d'entregar les signatures, els membres de la PAH han aturat un desnonament al barri del Born i han seguit el seu camí cap a l'Ajuntament de Barcelona, a on s'ha votat una moció en suport a la ILP. La mesura ha estat aprovada amb el suport de tots els grups menys el PP. Amb aquest ja són 43 consistoris els que s'han posicionat al respecte.

Els membres de la PAH han aprofitat el ple per protestar contra el tall del subministrament d'aigua que pateixen fa més d'un mes al bloc ocupat per la PAH al barri de la Bordeta. “L'Ajuntament ha de mediar amb la Sareb i Agbar perquè hi ha famílies, també amb nens, que porten més d'un mes sense aigua i aquí tenim uns responsables que són Xavier Trias i Antoni Vives”, sentencia Macías.

Etiquetas
stats