eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Puigdemont responsabilitza Gas Natural de la mort d'una dona gran a Reus

El president afirma que si l'empresa "hagués aplicat" la legislació en vigor la mort de l'anciana no s'hagués produït

- PUBLICIDAD -
Puigdemont a Rajoy: antes de nueva financiación, pague sus incumplimientos

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu EFE

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha responsabilitzat Gas Natural de la mort d'una dona de Reus que tenia la llum tallada després d'un incendi provocat per una espelma. El president ha assegurat que Gas Natural "ha omès el seu deure" d'avisar a l'Ajuntament que va tallar el subministrament elèctric de la casa de la dona morta fa dos mesos.

"L'empresa és responsable. I les administracions que plantegem la necessitat de tenir instruments legals per obligar les companyies a comunicar abans de procedir a un tall, quan ho reivindiquem ho diem amb raó. És el que volíem aprovar al Parlament i és el que el Constitucional no ens permet fer, però no pensem renunciar-hi ", ha asseverat el president.

Puigdemont ha afirmat que aquesta mort justifica plenament tenir la legislació catalana en pobresa energètica, que obliga les empreses a avisar que tallaran la llum o el gas d'una casa perquè els serveis socials municipals elaborin un informe de vulnerabilitat social i, en última instància, l'administració assumeixi els pagaments.

Puigdemont ha afegit que si Gas Natural "hagués aplicat" la legislació en vigor la mort no s'hagués produït perquè, un cop avisats per les companyies, els ajuntaments disposen d'un cens de famílies vulnerables a qui no es pot tallar el subministrament d'energia.

El Govern ha anunciat aquest dimarts que ha iniciat el procediment per sancionar Gas Natural per haver tallat el subministrament a la llar de la dona morta a Reus sense haver avisat. En un comunicat, Gas Natural ha explicat que entre els seus 88 clients vulnerables de Reus no figurava l'anciana morta i que l'Ajuntament no l'hi havia comunicat. Així mateix, ha demanat aclarir la normativa en matèria de pobresa energètica de les diferents administracions.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha