eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Clam massiu als carrers de Barcelona per obrir fronteres i acollir refugiats

Una marxa a favor de les vies segures pels refugiats omple el centre de la capital catalana

El Govern de Rajoy rep crítiques per la seva inacció en l'acollida de refugiats i per col·laborar amb el "blindatge d'Europa" a través de les tanques de Ceuta i Melilla i els CIE

- PUBLICIDAD -
Cabecera de la manifestación en Barcelona

Capcelera de la manifestació a Barcelona SANDRA LÁZARO

La mobilització ciutadana a favor de l'obertura de fronteres i de l'acollida de refugiats ha viscut aquest diumenge a Barcelona una nova manifestació que ha omplert els carrers del centre de la ciutat. Sota el lema "Obriu fronteres. Volem acollir", desenes de milers de persones han marxat convocades per l'associació Stop Mare Mortum amb motiu del Dia Internacional del Refugiat que se celebra aquest dilluns.

Han secundat la marxa més de 50 organitzacions de tot tipus, des de sindicats a entitats cristianes, passant per partits polítics, ONG, cooperatives, associacions de pares i mares o plataformes com l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural o Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. La manifestació ha llançat crits de "vergonya, vergonya" al seu pas davant la delegació del Govern central del carrer Mallorca.

Manifestants a la marxa prorefugiats

Manifestants a la marxa prorefugiats SANDRA LÁZARO

Un portaveu de Stop Mare Nostrum, Toni Borrell ha recordat que "el nostre país també ha viscut l'exili, l'èxode i l'emigració", i ha denunciat que imatges com les de l'arribada de refugiats a Grècia "no es poden repetir". Stop Mare Mortum ha xifrat en 40.000 persones les participants en la marxa.

El reclam de vies segures per als refugiats ha marcat la manifestació. En aquest sentit, Borrell ha denunciat la situació en què viuen els refugiats atrapats a Grècia i la falta de "garanties jurídiques" que tenen, així com la decisió de portar-los en camps militaritzats, on viuen en una situació "absolutament miserable". També ha criticat el govern de Mariano Rajoy per ser, al seu parer, "igual de responsable" de la mala situació dels refugiats que la resta d'Estats d'Europa.

La marxa també ha servit perquè col·lectius com els manters de Barcelona o el moviment anti Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) facin sentir les seves reivindicacions. Els convocants de la marxa han criticat al Govern de Rajoy per "haver dimitit de les seves responsabilitats legals i morals" a col·laborar amb el "blindatge d'Europa" a través de les tanques de Ceuta i Melilla i els CIE.

La manifestació ha aplegat 40.000 persones, segons els organitzadors

La manifestació ha aplegat 40.000 persones, segons els organitzadors SANDRA LÁZARO

En el terreny polític, han encapçalat una de les pancartes de la manifestació l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, entre d'altres. També hi eren present representants d'ERC, ICV-EUiA, BComú, PSC i Convergència.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha