Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El regidor de la CUP de Barcelona Josep Garganté, a judici per una presumpta coacció a un metge

El regidor de la CUP, Josep Garganté, en compareixença a l'Ajuntament de Barcelona

Yeray S. Iborra

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Garganté, haurà de fer front a un judici per una falta lleu el proper 22 d'abril per un suposat delicte de coaccions. Un metge ha denunciat Garganté per una suposada coacció el passat 23 de març de 2016. Segons el metge, Garganté i un grup de persones no identificades —segons la interlocutòria— haurien pressionat el professional sanitari per fer-li canviar un informe mèdic d'una de les persones que va participar en la concentració dels manters a Barcelona, dissuadida per la Guàrdia Urbana: volien fer-li constar que les lesions no eren fruit d'una “caiguda” sinó a causa d'una agressió.

L'incident va donar-se el passat 23 de març, arran d'una càrrega de la Guàrdia Urbana a les Drassanes de Barcelona contra un grup de manters. L'home, suposadament manter, va accedir al centre mèdic sobre les cinc de la tarda per a ser reconegut per un professional. El metge va fer constar que les lesions eren a causa d'una “caiguda”; hores després, cap a les vuit de la tarda, Garganté —juntament amb altres persones— hauria demanat una entrevista amb el metge per a discutir sobre el contingut de l'informe, amb la negativa del professional. El metge no va estar-hi d'acord i va denunciar Garganté al dia següent.

Ara, segons informa la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 22 aquest dijous, Garganté haurà de comparèixer davant del jutge el proper 22 abril a les 10h a la sala 125 de la Ciutat de la Justícia. Si Garganté és condemnat, haurà de fer front a una multa.

Catalunya Plural ha contactat amb el regidor per explicar la seva versió dels fets. Garganté ha instat aquest diari a la roda de premsa que el seu grup municipal celebrarà aquest divendres per tal d'oferir-la.

Posteriorment, la CUP de Barcelona ha emès un comunicat on ha negat que Garganté coaccionés el professional mèdic que va atendre un dels venedors ambulants que fugia dels agents de la Guàrdia Urbana. Segons la seva versió, Garganté “es va limitar a sol·licitar una nova assistència mèdica al venedor ambulant sense la presència de la Guàrdia Urbana”.

Els anticapitalistes han emmarcat la denúncia contra el Garganté “en la campanya repressiva contra la venda ambulant i contra els col·lectius que li donen suport”.

Etiquetas
stats