Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sergent condemnat per humiliar una subordinada treballa ara a la Guàrdia Urbana de Barcelona

Comissaria de la Guàrdia Urbana a l'Estació del Nord

Oriol Solé Altimira

El sergent de la policia local de Premià de Dalt, V.P.M., condemnat per humiliar una subordinada, treballa ara a la Guàrdia Urbana de Barcelona. Segons ha pogut saber aquest diari i han confirmat fonts oficials de la policia de la capital catalana, V.P.M. va entrar al cos de la Urbana de Barcelona el 2012 a través d'una permuta amb un altre sergent, poques setmanes després de les últimes vexacions a una agent de Premià per les quals ha estat condemnat.

Les citades fonts de la Urbana han indicat que “tenien coneixement” del procediment judicial i que n'han fet un seguiment. Amb la informació de la sentència, afegeixen, “s'avaluarà la resolució i s'adoptaran les mesures oportunes en l'òrbita disciplinària”. Malgrat això, han evitat contestar si es expulsarà del cos al condemnat, que ha recorregut la sentència de l'Audiència de Barcelona al Tribunal Suprem.

“La constatació d'una falta molt greu comporta diverses sancions disciplinàries possibles entre les que s'inclou la separació del servei”, han indicat les mateixes fonts. La llei de policies locals permet expedientar un agent per una falta disciplinària relacionada amb qualsevol delicte dolós i, a l'espera d'una sentència judicial ferma, adoptar mesures cautelars.

L'Audiència de Barcelona va condemnar al sergent a nou mesos de presó com a autor d'un delicte contra la integritat moral en l'àmbit laboral i un altre de lesions –encara que no entrarà a la presó perquè no té antecedents. Va ser absolt del delicte contra els drets dels treballadors del qual també estava acusat.

La sentència subratlla que el sergent va vexar i va ridiculitzar a M.P.B. des d'abril de 2010 a desembre de 2011 de manera que la va sotmetre a “una constant humiliació en l'entorn laboral”. A conseqüència de les successives humiliacions, l'agent va estar de baixa per depressió entre gener i abril del 2012.

“Posa't a treballar i no escoltis converses de majors”; “Espavila nena que vas a pas de tortuga”; “Ja em diràs si demà véns a treballar o et quedes a casa plorant”, són només tres de les diverses frases vexatòries que les tres magistrades de la secció 10 de l'Audiència de Barcelona consideren provades.

La decisió obliga el sergent de la Urbana, actualment destinat a la unitat nocturna dels districtes de Sants Montjuïc, Les Corts i Sarrià Sant Gervasi, a indemnitzar amb 14.000 euros a la dona. La Fiscalia demanava un any de presó i l'acusació particular, exercida per l'agent, sol·licitava vuit anys de presó i inhabilitació per a ser policia i reclamava una indemnització de 40.000 euros.

Etiquetas
stats