Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El dispositiu policial dels Mossos per la xerrada de l'Arquebisbat indigna el col·lectiu LGTBI

"Philippe Ariño, no ets benvigut", han cridat persones de col·lectius LGTBI

Yeray S. Iborra

“Prou homofòbia!”. Un crit recorre el claustre de la parròquia de Santa Anna. Alguns culs s'aixequen del seient, de l'esglai. L'inici de la xerrada que l'arquebisbat de Barcelona havia programat amb l'autor del llibre Homosexualidad contracorriente, Philippe Ariño, queda interromput durant uns moments. Les poques persones de col·lectius que han pogut accedir a l'espai a causa de l'estricte control policial, abandonen sense incidents la parròquia; abans, deixen una pancarta contra la discriminació LGTBI, que els assistents corren a retirar. A dins, tot es reprèn amb normalitat.

A les portes de l'espai de l'Arquebisbat però fa estona que desenes de persones en defensa dels drets LGTBI bramen consignes com “Philippe Ariño no ets benvingut”. Aquesta ha estat l'acció de rebuig contra la xerrada organitzada per l'Arquebisbat de Barcelona que fa dies que provoca la indignació de les persones lesbianes, gay, trans., bisexuals i intergènere; Philippe Ariño, l'autor convidat per la institució eclesiàstica, considera que els homosexuals han de resistir les seves “pulsions”. Aquest diumenge a la tarda s'ha afegit un nou motiu per l'enuig del col·lectiu: el desplegament, de diverses unitats, dels Mossos d'Esquadra al carrer Rivadeneyra.

“El dispositiu genera encara més indignació”, ha dit a les portes de l'església de Santa Anna el responsable de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, que ha lamentat l'actitud de la policia catalana. De fet, mediació dels Mossos d'Esquadra l'havia citat a les 17.30h per valorar sobre les accions que l'OCH i altres entitats per la defensa LGTBI tenien pensades portar a terme. Rodríguez s'ha negat a negociar: el dispositiu de la policia davant la xerrada ja estava operatiu, abans i tot de la trobada entre Mossos i l'OCH.

“El fet que hi hagi dispositiu protegint la conferència és donar a entendre que pot passar alguna cosa. Tu has vist cap encaputxat per aquí? El que fan és criminalitzar-nos més”, ha explicat Rodríguez. Tot seguit, l'OCH ha encoratjat les institucions i la Fiscalia a actuar si dins de la xerrada es produeixen atacs a la llibertat sexual. També ha avançat que el mateix OCH es personarà a l'expedient obert per la Generalitat aquesta setmana que estudia sancionar la xerrada promoguda per l'Arquebisbat.

En la mateixa línia, diferents col·lectius LGTBI han llegit un manifest apel·lant a la llei contra l'homofòbia, la 11/2014: “No es poden fer actes que puguin induir a la discriminació”, han defensat davant la filera d'una dotzena de Mossos d'Esquadra palplantats.

Preguntat sobre el motiu pel qual no ha accedit al recinte, com va anunciar aquests dies, Rodríguez ha destacat que “la mateixa celebració d'un acte que va contra les llibertats ja és prou motiu per al malestar, es digui el que es digui a l'interior”. Per la seva banda, representants de l'Ajuntament de Barcelona sí que han assistit a l'acte. Abans de dissoldre's la concentració davant l'Arquebisbat, l'OCH ha recordat que “cal contundència”: el mes que ve ja hi ha convocada una nova xerrada del mateix cicle que qüestionaria ara –segons l'OHC– la transsexualitat. “Això és ja una provocació: s'han de prendre mesures”, ha etzibat Rodríguez.

Etiquetas
stats