Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

La monja benedictina Teresa Forcades es postula com a candidata de confluència per al 27-S

Teresa Forcades, del Procés Constituent, al míting de Barcelona en Comú a Gràcia. / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

La monja benedictina Teresa Forcades, impulsora de Procés Constituent, està decidida a presentar-se a les eleccions del 27-S com a cap de llista d'una candidatura de confluència. En una carta dirigida a les assemblees del Procés Constituent a la que ha tingut accés Vilaweb, Forcades proposa “aprovar la necessitat d'una candidatura de confluència i postular-m'hi com a candidata”.

La impulsora de Procés Constituent explica que no s'havia plantejat presentar-se fins ara perquè creia que per fer-ho havia de deixar de ser monja, però ara, assegura, s'ha obert la possibilitat de demanar un permís al monestir per un any ampliable a dos i poder presentar-se.

Fa dos anys Forcades i Arcadi Oliveres van presentar aquesta plataforma que pretenia aglutinar la ICV-EUiA i la CUP, als quals ara se sumaria Podem, en les eleccions a la Generalitat de Catalunya, però no han tingut èxit. Forcades assegura que “la falta d'un candidat per a la nostra proposta de candidatura unitària ha estat una de les debilitats que hem tingut des de l'inici i que ara podem corregir”.

Fins ara, Procés Constituent ha estat donant suport a candidatures molt diverses de cara a les municipals, amb socis com ICV, la CUP o Podem segons el municipi. Tot i que alguns veuen un apropament de Procés Constituent a Podem, un corrent s'ha organitzat posant l'accent en el caràcter independentista per anar a les eleccions amb la CUP.

L'elecció de la direcció de Podem d'Albano Dante, una figura propera a diverses posicions polítiques, per a les seves primàries semblava un apropament als sectors més favorables a les confluències. Ara bé, les relacions entre Podem i la CUP fins ara no han estat gens amigables. Els independentistes barallen diversos noms per encapçalar la seva candidatura i fins ara el més sonat és el del periodista Antonio Baños. Caldrà veure si la figura de la monja té capacitat per superar les diferències entre les formacions i posar-les d'acord. Fins ara no ho ha aconseguit.

Etiquetas
stats