eldiario.es

Menú

La monja benedictina Teresa Forcades es postula com a candidata de confluència per al 27-S

La impulsora de Procés Constituent ha fet arribar una carta a les assemblees locals en què assegura que s'ha obert la possibilitat de presentar-se

- PUBLICIDAD -
Teresa Forcades, del Procés Constituent, al mitin de Barcelona en Comú a Gràcia. / ENRIC CATALÀ

Teresa Forcades, del Procés Constituent, al míting de Barcelona en Comú a Gràcia. / ENRIC CATALÀ

La monja benedictina Teresa Forcades, impulsora de Procés Constituent, està decidida a presentar-se a les eleccions del 27-S com a cap de llista d'una candidatura de confluència. En una carta dirigida a les assemblees del Procés Constituent  a la que ha tingut accés Vilaweb, Forcades proposa "aprovar la necessitat d'una candidatura de confluència i postular-m'hi com a candidata".

La impulsora de Procés Constituent explica que no s'havia plantejat presentar-se fins ara perquè creia que per fer-ho havia de deixar de ser monja, però ara, assegura, s'ha obert la possibilitat de demanar un permís al monestir per un any ampliable a dos i poder presentar-se.

Fa dos anys Forcades i Arcadi Oliveres van presentar aquesta plataforma que pretenia aglutinar la ICV-EUiA i la CUP, als quals ara se sumaria Podem, en les eleccions a la Generalitat de Catalunya, però no han tingut èxit. Forcades assegura que "la falta d'un candidat per a la nostra proposta de candidatura unitària ha estat una de les debilitats que hem tingut des de l'inici i que ara podem corregir".

Fins ara, Procés Constituent ha estat donant suport a candidatures molt diverses de cara a les municipals, amb socis com ICV, la CUP o Podem segons el municipi. Tot i que alguns veuen un apropament de Procés Constituent a Podem, un corrent s'ha organitzat posant l'accent en el caràcter independentista per anar a les eleccions amb la CUP.

L'elecció de la direcció de Podem d'Albano Dante, una figura propera a diverses posicions polítiques, per a les seves primàries semblava un apropament als sectors més favorables a les confluències. Ara bé, les relacions entre Podem i la CUP fins ara no han estat gens amigables. Els independentistes barallen diversos noms per encapçalar la seva candidatura i fins ara el més sonat és el del periodista Antonio Baños. Caldrà veure si la figura de la monja té capacitat per superar les diferències entre les formacions i posar-les d'acord. Fins ara no ho ha aconseguit.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha