eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Una jutge d'Andorra bloqueja comptes de Jordi Pujol Ferrusola en sis entitats

Accedeix a la petició del magistrat Pablo Ruz de bloquejar els comptes que té el fill de l'expresident amb la seva dona a les entitats Crèdit Andorra, Bancsabadell d'Andorra, Banca Privada d'Andorra, Mora Banc, Mora Banc Grup i Andbank

- PUBLICIDAD -
Una juez de Andorra bloquea las cuentas de Pujol Ferrusola en seis entidades

Una jutge d'Andorra bloqueja els comptes de Pujol Júnior.

Una jutge d'Andorra ha accedit a la petició del magistrat Pablo Ruz de bloquejar els comptes que tenen Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, i la seva exdona en sis entitats bancàries del Principat, així com a lliurar informació sobre aquests comptes. Segons han informat fonts jurídiques, la jutge andorrana que tramita la comissió rogatòria ha acceptat les peticions d'informació que li va fer Ruz l'octubre passat, i ha ratificat una altra comissió rogatòria de juliol que havien recorregut la defensa de Pujol Ferrusola.

La jutge ha pres aquesta decisió perquè, després de llegir les declaracions de Pujol Ferrusola davant el magistrat espanyol, entén que Ruz no només investiga delictes fiscals en aquest cas, sinó també de corrupció, condició imprescindible perquè Andorra accedeixi a intercanviar informació bancària amb Espanya. D'aquesta manera, la jutge del Principat ha ordenat el bloqueig de tots els comptes que Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès, així com cinc entitats vinculades a ells, tenen en les entitats Crèdit Andorra, Bancsabadell d'Andorra, Banca Privada d'Andorra, Mora Banc, Mora Banc Grup i Andbank, tant com a titulars com amb poders de disposició o de representació.

Aquesta decisió és, però, recurrible davant la pròpia jutge per la defensa del fill de Jordi Pujol, que ja va presentar al·legacions a una petició anterior d'informació, que la jutgessa ha rebutjat.

Ruz va cursar aquesta primera comissió rogatòria en el passat mes de juliol i en ella demanava a la justícia del Principat la informació que tingués sobre Pujol Ferrusola a la Banca Privada d'Andorra. A través d'aquesta comissió rogatòria, Ruz pretén recollir tota la documentació i la informació a disposició de Banca Privada d'Andorra dels productes bancaris i els fons dels que es puguin haver beneficiat els imputats o les cinc empreses investigades.

El jutge de l'Audiència Nacional investiga des de gener de 2013 el moviment de divises efectuat pels imputats durant vuit anys (2004-2012) en tretze països i que supera els 32 milions d'euros. Ruz va iniciar la causa contra Pujol Ferrusola arran de la denúncia que va interposar la seva exnòvia, Victòria Álvarez, acusant-lo de fer continus viatges a Andorra amb motxilles plenes de bitllets.

El primogènit de l'expresident català va declarar davant el jutge com a imputat el setembre passat, quan va negar haver percebut comissions per intercedir en adjudicacions públiques i va defensar que els cobraments milionaris que va rebre de diverses empreses concessionàries d'obra pública van respondre a treballs reals i no ficticis.

El jutge va prendre després declaració a nombrosos empresaris que van facturar treballs a Jordi Pujol fill i, mentre alguns d'ells van afirmar que les tasques que va realitzar eren reals, altres van dir no conèixer-ho si més no.

Les últimes revelacions sobre la llista Falciani publicades aquesta setmana per El Confidencial revelen a més que el primogènit de l'expresident de la Generalitat va obrir el 1994 un compte a la filial de Ginebra (Suïssa) del banc britànic HSBC al costat del seu exdona.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha