Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Catalunya compleix amb les exigències d'Hisenda i rep 319 milions del FLA

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría

EFE

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que a partir d'aquest divendres s'abonaran a Catalunya 319 milions a càrrec del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) ordinari de novembre, dels quals 101 milions seran per al pagament directe als proveïdors farmacèutics.

En roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, ha explicat que les comunitats adherides al FLA rebran 874,91 euros del fons ordinari, inclosa Catalunya. I és que, segons la vicepresidenta, Catalunya “ha començat a complir les condicions” per poder rebre aquest FLA ordinari. S'ha dirigit al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per incorporar-se al sistema de factures electròniques i per a l'informe que ha de remetre sobre el compliment de la resta de les seves obligacions, per això se li abonaran 319,3 milions d'euros corresponents al FLA ordinari de novembre.

D'aquests 319,3 milions, uns 200 són per atendre venciments de deute, altres 101,12 corresponen al pagament de proveïdors farmacèutics i altres 7,1 milions són per a concerts sanitaris.

Sáenz de Santamaría ha jutjat que la Generalitat no ha de fer cap exercici esportiu per rebre aquests diners, perquè “n'hi ha prou que compleixin les condicions”. “En aquests temes cal ser seriosos, perquè parlem de finançament de farmàcies i serveis sanitaris”, ha postil·lat, i ha afegit: “Si es continuen complint les condicions, aquest govern compleix”.

La vicepresidenta del govern ha deixat clar que els diners del FLA no són del sistema de finançament, perquè alguns dirigents de la Generalitat “es confonen o conviden a la confusió”. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, per la seva banda, ha recordat que “és obvi” que Catalunya “no té accés als mercats a mig termini”.

També ha apuntat que el Tresor ha prestat a tipus zero prop de 50.000 milions d'euros a la Generalitat i ho seguirà fent sempre que es dediqui al manteniment dels serveis públics fonamentals de la societat de Catalunya.

Etiquetas
stats