Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Les putes indignades es presenten al Raval amb una paròdia crítica amb Xavier Trias

Una de les representants del col·lectiu s'adreça als veïns del Raval davant l'edifici que era la seva seu,  foto: Enric Català

elDiario.es Catalunya

L'agrupació Putes indignades, s'ha presentat al barri del Raval en un acte en què ha combinat la reivindicació dels drets a exercir la seva professió en l'edifici que havien habilitat per aquest destí al carrer Robadors26, i la crítica al model de ciutat que per a Barcelona significa la política de l'alcalde Xavier Trias.

Montse Neira, una de les líders del grup ha participat en l'assemblea feta a peu de carrer, ja que des de l'Ajuntament s'ha tapiat l'entrada a l'edifici on a més de servir de lloc on exercir, era també un punt d'acollida de dones amb problemes.

El grup de prostitutes reclama no sols poder exercir en condicions sinó que des del consistori es deixi d'obstaculitzar la seva feina i fins i tot la seva presència a la ciutat. Consideren que la persecució té a veure amb què elles trenquen amb la imatge que alguns sectors volen donar de Barcelona com a lloc idíl·lic, un aparador per a mostrar al turisme.

Les activistes, que treballen de forma autònoma i que han desenvolupat els últims temps un intens discurs crític, han presentat davant dels seus veïns i veïnes, l’Assemblea d’Activistes Pro-drets Sobre el Treball Sexual de Catalunya. Reclamen, a més de poder exercir la prostitució en condicions de dignitat, no ser expulsades del barri del Raval, lloc on tradicionalment han actuat, perquè això, afirmen, les deixa en condicions molt pitjors a quan podien usar l'edifici que reclamen com a la seva seu.

El 19 de març de 2015 les prostitutes es van trobar tapiat el local en el qual exercien l’ofici i a on, fins al moment, els unia una relació d’arrendatàries amb el propietari. “L'Ajuntament va entrar il·legalment amb voluntat d’expropiar el pis”, explicava Paula Ezkerra, en una roda de premsa divendres passat. Allà va denunciar “situacions diàries” de vexacions, no dels clients, sinó dels cossos de seguretat. “Els abusos que hem vist en els casos del 4-F i el de Juan Andrés Benítiez els patim nosaltres cada dia”, va dir.

Però la presentació en societat va tenir un vessant lúdic. Un actor i una actriu, representant els papers de l'alcalde, un tal Xavier Frias i de la regidora del Districte, de nom Mercé Fons, han vist com els seus discursos favorables a una Barcelona a mida d'un cert turisme invasiu i d'omplir el carrer Robadors d'apartaments turístics era contestat amb contundència per Montse Neira, una de les activistes més conegudes del col·lectiu.

Etiquetas
stats