Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP vol passos “irreversibles” cap a una república abans de debatre sobre Mas

El diputat de la CUP Antonio Baños

elDiario.es Catalunya

Després del silenci mediàtic, la CUP ha començat a desvelar aquest dijous la seva estratègia post 27-S, que ha de dur a una república catalana amb plena justícia social. La CUP ha advertit que vol acordar el “què” i el “com” es construeix la futura república. Per fer-ho, la formació vol donar passos “irreversibles” en el procés sobiranista abans de debatre sobre “qui” ha de presidir el govern català i si aquest ha de ser Artur Mas.

En una conferència política que ha tingut lloc a l'auditori de la UPF de Barcelona amb el títol de “Per governar-nos, lluitem per la república” i que ha estat presenciada per unes 500 persones -200 en dues sales annexes-, la número dos de la CUP, Anna Gabriel, ha lamentat que “la pressió cap a la CUP està sent injustament dura, i encara que tot és legítim i respectable” la seva formació no desitja “especular”.

“Comença una etapa -ha afirmat Gabriel- que ja no és de govern autonòmic sinó que del que es tracta és de construir una república, ja que el 27S va guanyar una majoria favorable a això, i la clau és aquí i passa per damunt de partits i de sortides personals”.

Aquesta ruptura començar per no acatar les sentències del Tribunal Constitucional. “No pensem obeir cap més decisió del Tribunal Constitucional”, ha afirmat el diputat per Girona, Benet Salellas. Però per la CUP “la qüestió nacional i la social van de la mà i són el mateix”, segons ha dit la diputada Eulàlia Reguant. Per això Reguant ha presentat 39 mesures per fer front a la pobresa, que, segons la diputada, suposen “un desafiament a polítiques del deute i la austeritat”.

Etiquetas
stats