Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Carles Martí ofereix a Meritxell Batet un “acord” que eviti primàries al PSC

Carles Martí en declaracions als periodistes

elDiario.es Catalunya

L'exsenador i exregidor del PSC a Barcelona, Carles Martí, ha ofert aquest divendres a la diputada al Congrés Meritxell Batet un “acord” per una candidatura del PSC a les generals que sigui de consens i evitar així les primàries per escollir un cap de llista.

Ho ha declarat als periodistes després de l'executiva extraordinària socialista, on ha anunciat que manté la seva candidatura a ser el cap de llista del PSC a les generals tot i que aquest divendres Batet hagi anunciat la seva. L'exsenador ha demanat renovar a fons la llista del partit de les últimes generals aprofitant la renúncia de Carme Chacon a ser cap de cartell.

Si Martí i Batet no arriben a aquest acord, començarà el procés per recollir avals que els permetin formalitzar la seva candidatura a les primàries. En aquest sentit, Martí ha garantit que no està actuant per assegurar-se un lloc a la llista: “Tinc perfectament satisfet meu ego des de fa molts anys”, ha declarat.

Batet va ser la número dos de Pedro Sánchez per Madrid en les passades eleccions del desembre. La seva candidatura per Barcelona ha estat beneïda tant pel carrer Ferraz com pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que aquest divendres ha assegurat que “té tot el sentit del món” que Batet sigui la candidata dels socialistes catalans.

Per contra, sobre la candidatura de Martí, Iceta ha asseverat que té “l'obligació” de recordar que les primàries “són per elegir el cap de llista, no per assegurar-se un premi de consolació, això seria pervertir el sistema”

stats