Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta aposta per Meritxell Batet com a candidata del PSC el 26J

Iceta aposta per Batet

elDiario.es Catalunya

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut que “té tot el sentit del món” que Meritxell Batet sigui la cap de llista dels socialistes catalans a les eleccions generals, ja que “pot fer-ho molt bé”, i ha assegurat que ell mateix així li va transmetre ahir, i li va demanar que “s'ho pensi”.

En declaracions a TV3, poc abans que l'executiva del PSC es reuneixi de manera extraordinària aquest divendres per abordar aquesta qüestió, Iceta ha relatat que aquest dijous va parlar telefònicament en dues ocasions amb Batet. “Jo li he demanat que s'ho pensi i en qualsevol moment ella ens comunicarà la seva decisió”, ha dit.

“Aquestes eleccions són per intentar fer Pedro Sánchez president, pel que té tot el sentit del món que una catalana que està a l'equip de Sánchez, que ha estat en el procés negociador i que ha estat la responsable del programa electoral del PSOE, sigui la cap de llista per Barcelona, si els militants ho aproven i ella dóna el pas”, ha afirmat.

A més, ha admès que ell “la va anar a buscar” després de saber-se la renúncia de Chacón, ja que Batet, “com a candidata, pot fer-ho molt bé”, ha dit Iceta, que ha explicat que també va contactar amb Sánchez “perquè no s'enfadés, i ell va dir que ho entenia”.

Iceta ha al·ludit a l'anunci de l'exsenador Carles Martí que també vol optar a la llista i ha recordat en aquest sentit que si hi ha més d'un candidat s'obriran les primàries. “Però tinc l'obligació com a primer secretari -ha matisat- de recordar que les primàries són per elegir el cap de llista, no per assegurar-se un premi de consolació, això seria pervertir el sistema”.

Sobre el fet que l'exlíder del PSC Pere Navarro es posés ahir a disposició “pel que fes falta”, ha afirmat que Navarro és un “actiu” del partit, però “no necessàriament ha de significar que ha d'estar en una llista”.

De fet, ha admès que potser “no hi haurà marge suficient per canviar la llista”, ja que en ser al seu parer “una repetició d'eleccions, no hi ha motius suficients per canviar-la” en principi.

Sobre l'exministra Carme Chacón, ha insistit que “entén les seves raons”, que “amb el temps s'aniran sabent”: “El que sí que puc dir és que és una decisió personal i política, coses que van molt lligades. Quan un és un polític de raça, tot va barrejat”.

Iceta ha negat que el motiu de la seva marxa es degui a evitar competir de nou en unes primàries, ja que Chacón és “una batalladora” i “les hagués guanyat i bé”.

“La Carme ha tret els millors i pitjors resultats de la història del PSC. I la vaig haver de convèncer perquè es presentés l'última vegada, i va costar. Ho va fer sabent perfectament que anava a uns resultats més dolents que els que va obtenir, i no es va fer enrere. Sempre ha estat molt a disposició i amb ganes de fer coses ”, ha sentenciat Iceta.

stats