Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Duran i Lleida guanya per la mínima la consulta interna sobre la postura d'Unió davant el procés

Duran i Lleida ha votat aquest matí a la seu del partit

EFE

Barcelona —

La direcció d'UDC liderada per Josep Antoni Duran i Lleida ha guanyat la consulta interna sobre el full de ruta sobiranista amb un escàs marge d'avantatge, de menys de 5 punts, entre el 'sí', que ha obtingut el 50,9% de dels vots, i el 'no', que ha aconseguit el 46,19%, el que deixa el partit dividit.

Dels 4.095 militants amb dret a vot, hi ha participat el 64,81% (2.654 persones), dels quals 1.351 han votat 'sí', el 50,9%, i 1.226 han optat pel 'no', el 46, 19%, mentre que l'1,77% han estat vots en blanc i l'1,13%, nuls.

Són les xifres que han ofert els representants de l'òrgan de control de la consulta amb les dades del 100% de l'escrutini presencial més el vot per correu que ha arribat puntualment avui a les taules, però els resultats definitius amb tot el vot per correu que queda es coneixeran divendres que ve.

La militància democristiana ha votat durant la jornada d'avui amb un 'sí' o un 'no' a la pregunta de la direcció d'UDC sobre si volien que el partit seguís en el procés sobiranista amb l'objectiu de la “plena sobirania” de Catalunya, sense esmentar la independència, i sota criteris de legalitat, seguretat jurídica i diàleg amb l'Estat, excloent la declaració unilateral d'independència i qualsevol escenari fora de la UE.

La plataforma del 'sí' defensava en la consulta els criteris fixats en el plantejament que va fer la direcció, mentre que el sector independentista havia fet campanya pel 'no', perquè considera que el full de ruta era ambigu i evitava preguntar explícitament per la independència.

Etiquetas
stats