eldiario.es

Menú

Els manters es manifesten i s'asseuen a dialogar amb l'Ajuntament de Barcelona

Les dues parts s'han reunit després de la manifestació que venedors ambulants i el col\·lectiu Tras la Manta havien convocat hores abans i que ha aplegat un centenar llarg de persones a les Rambles

Des de les entitats pels drets humans valoren positivament l'obertura del diàleg per trobar una solució a mig termini i esperen que, tot hi que no hi ha un compromís explicit, la pressió policial es redueixi els pròxims dies

- PUBLICIDAD -
Un manifestant crida mentre passen el carrer Ferran / ENRIC CATALÀ

Un manifestant crida mentre passen el carrer Ferran / ENRIC CATALÀ

El que habitualment és un dels seus espais treball s'ha convertit aquest dimarts en l'escenari de les seves protestes. Unes 150 persones entre manters i activistes s'han manifestat per les Rambles de Barcelona per visualitzar la seva situació, reclamar l'aturada -en paraules seves- de la violència policial i obrir espais de diàleg amb el consitori. La manifestació ha conclòs davant l'ajuntament on venedors ambulants i membres del col·lectiu Tras la Manta s'han reunit amb la regidora Laia Ortiz, encarregada de l'àrea de Drets Socials. Poc més d'una hora després la trobada ha finalitzat amb la voluntat de mantenir converses per trobar una sortida al conflicte a mig termini.

La convocatòria ha començat passats dos quarts de set de la tarda amb els parlaments de diferents portaveus dels venedors ambulants a l'alçada de Canaletes. Mame Mor, manter, ha remarcat que no eren un moviment violent i ha fet una crida als seus companys a no caure en les provocacions de la policia: "a alguns els va bé el soroll", ha afegit Mor. Tanmateix, ha volgut demanar disculpes a la gent que es pugui haver sentit molesta.

U turista es fa un selfie mentres passa el cap de la manifestació / ENRIC CATALÀ

Un turista es fa un selfie mentre passa davant de la manifestació / ENRIC CATALÀ

Els manifestants han transcorregut sense incidències per les Rambles fins que a l'alçada del Carrer Ferran on la manifestació s'ha desviat cap a l'Ajuntament. Els turistes s'arraconaven a costat i costat de la marxa i, fins i tot, un treia el pal de selfie per autofotografiar-se –materialitzant la coexistència entre el consum massiu i el treball precari a la Barcelona turística–. Mentre, manters i activistes alçaven proclames contra les actuacions policials i reclamant la dignificació del col·lectiu.

"Volem que quedi clar que no som una màfia, cadascú treballa per ell mateix" ha declarat Mamadou Niass, un altre dels manters que es manifestaven avui. Niass ha exposat que la darrera setmana havia augmentat molt la pressió policial malgrat ells creien que "amb la nova alcaldessa milloraria". Ell mateix ha exemplificat la situació explicant que fa uns dies "volia gravar uns companys que estaven fent fora i la policia em va colpejar el braç. El mòbil em va caure i es va trencar", ha lamentat.

Al concloure la manifestació a la Plaça de Sant Jaume hi ha tornat a haber-hi parlaments / ENRIC CATALÀ

En concloure la manifestació a la Plaça de Sant Jaume han tornat a haver-hi parlaments / ENRIC CATALÀ

Amb la Polca del Ball de Gitanes de Sant Celoni de fons, la manifestació ha entrat a la Plaça Sant Jaume, on els parlaments dels manters i la xarxa de suport contra la criminalització dels venedors ambulants Tras la Manta han fet deturar-se per una estona l'assaig general dels actes institucionals de la Diada que es feia en aquells moments. Paral·lelament, una representació dels manifestants s'ha reunit amb la regidora Laia Ortiz durant prop d'una hora. A la sortida, Mame Mor s'ha mostrar satisfet de que l'ajuntament s'hagi mostrat disposat a dialogar tot i que encara no s'ha posat data a la pròxima trobada, prevista per la setmana que ve.

Al seu torn, l'advocat Andrés García Berrio, de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB (OSPDH) ha explicat que, malgrat el consistori no s'hi ha compromès directament, confien que la situació policial torni a la posició anterior a la de la darrera setmana com a "condició per desencallar el procés". D'altra banda, des de l'Ajuntament han remarcat l'acord mutu en que "el tema no és policial, sinó social" i la necessitat d'emplaçar-se la setmana que ve amb les entitat socials per "seguir treballant".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha