Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern desmenteix “categòricament” el senador Vidal i nega l'obtenció iŀlegal de dades fiscals

Oriol Junqueras y Santi Vidal

elDiario.es Catalunya

Desmentit rotund per part del Govern i d'ERC a l'exjutge i senador republicà Santi Vidal, que en una conferència va afirmar, entre altres coses, que la Generalitat ha obtingut de forma il·legal les dades fiscals dels catalans. “És absolutament fals, jo desmenteixo de forma rotunda i categòrica aquestes declaracions, que són molt greus perquè són falses, i per tant, són totalment inacceptables per a nosaltres com a Govern”, ha afirmat la consellera de Presidència, Neus Munté, en declaracions a Catalunya Ràdio.

“El Govern actua amb total transparència, no tenim cap dada il·legal, no hem obtingut cap dada il·legal de cap ciutadà i per tant, més enllà de desmentir de manera rotunda aquestes afirmacions del senador Vidal, el que vull és donar un missatge d'absoluta tranquil·litat als ciutadans”, ha reblat Munté.

Neus Munté ha recordat que des d'ERC també han desmentit al senador Vidal “i a mi, com a Govern, no em toca dir el que s'ha de fer” si s'escau. En aquest sentit, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha explicat que aquest divendres el partit es reunirà amb Vidal per “parlar del que ha passat”. “El que ha dit Santi Vidal no s'ajusta a la veritat”, ha afegit.

Les paraules de Vidal en actes públics, revelades aquest dijous pel diari El País, no es limitaven a les dades fiscals. Així, l'exjutge –suspès de la judicatura per publicar un esborrany d'una eventual Constitució catalana– va assenyalar en les seves xerrades, entre altres coses, que el Govern ha estudiat als 801 jutges que exerceixen a Catalunya per saber “quins comparteixen els nostres somnis i ideals”.

Vidal també va afimar que dos fons d'inversió internacionals tenen preparada una línia de crèdit de 200.000 milions d'euros perquè Catalunya afronti el pagament de pensions i sous públics i que “un estat que no és europeu” està formant a agents dels Mossos d'Esquadra a contraespionatge.

Catalunya Sí Que és Pot i PSC ja han demanat les compareixences al Parlament del vicepresident Oriol Junqueras, i els consellers d'Afers Exteriors, Raül Romeva; Governació, Meritxell Borràs; i Justícia, Carles Mundó. Per la seva banda, el PP estudia portar les paraules de Vidal a la Fiscalia.

Etiquetas
stats