Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta davant la reunió amb Domènech: “No hi haurà acord sobre el referèndum, no ens enganyem”

Iceta: "No habrá acuerdo sobre el referéndum. No nos engañemos"

EFE

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha descartat aquest dilluns la possibilitat d'un acord per celebrar un referèndum a Catalunya, com exigeixen Podem i En Comú Podem, encara que ha reivindicat la reforma constitucional com el “denominador comú” per apropar un pacte entre PSOE, ciutadans i Podem.

En roda de premsa a la seu del PSC a Barcelona, després de la reunió de l'executiva del partit, Iceta ha estat contundent sobre la reclamació de la formació lila de celebrar una consulta a Catalunya, abans que s'iniciïn les trobades entre ell i Xavier Domènech (En Comú) per abordar la qüestió catalana.

“No hi haurà un acord sobre el referèndum, no ens enganyem. Si hi ha un acord, aquest ha de produir-se sobre el denominador comú dels programes de PSOE, Ciutadans i Podem, que és la reforma constitucional”, ha afirmat, tot i que ha deixat clar que els socialistes estan oberts a tractar tots els temes que es plantegen.

Iceta ha considerat “insuficient” que Podem parli de referèndum en termes generals i l'ha instat a “precisar quina pregunta vol formular i quina seria la seva resposta” i la seva posició en aquesta hipotètica consulta.

En tot cas, el dirigent ha explicat que ell i Domènech van intercanviar ahir missatges de whatsapp i ha avançat que “segurament al llarg d'aquesta setmana” es podran veure en persona, de manera “discreta”, com ja van ser algunes trobades en els últims mesos, dues d'elles oficials i dues més de forma discreta.

Després de recalcar que el PSC està “disposat a parlar amb qui faci falta per trobar fórmules, propostes i aportacions útils per a l'acord”, Iceta ha insistit que la negociació “no es pot fragmentar” i el diàleg tindrà el seu epicentre a Madrid, on ha celebrat que es “comenci a desbloquejar la negociació a tres”.

I si bé ha opinat que un canvi de govern és “condició important per desbloquejar el problema català”, ha recordat que la investidura d'un nou president i un govern del “canvi” no és “en si mateix una solució” i s'haurà de treballar en molts altres aspectes i qüestions.

“Ens enganyaríem si penséssim que un procés d'investidura resoldrà el problema d'encaix de Catalunya. És condició necessària per començar el camí, però no suficient”, ha apuntat.

D'altra banda, el PSC ha llançat al mateix temps una campanya per explicar les “deu raons per canviar de govern”, mitjançant un tríptic en el qual es desgranen què volen fer els socialistes en un “govern de canvi i de progrés”.

Així, argumenten que aquest govern busca “més justícia social i recursos per rescatar els que s'han quedat enrere”, “més i millor feina per a tots”, un nou model econòmic sostenible, impostos més justos o major igualtat i cohesió social en l'educació.

També la recuperació de drets i llibertats “perdudes”, un 100% de transparència en els partits, posar un “stop” a la corrupció i un nou acord entre Catalunya i l'Estat basat en la reforma federal, el diàleg i el pacte, impulsant un nou model de finançament i lleis que reconeguin la pluralitat lingüística i cultural d'Espanya.

Etiquetas
stats