Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH canta nadales a Junqueras contra la “propina” dels seus pressupostos en habitatge

Arturo Puente

La setmana de Nadal és temps de pares Noels, bons propòsits... i debats pressupostaris. Aquest dimecres el Parlament de Catalunya celebrarà el ple sobre les esmenes a la totalitat al projecte de comptes del Govern per 2017, que ja han anunciat que podran passar a tràmit gràcies al suport de JxSí i la CUP. Uns pressupostos que, malgrat l'augment d'inversió, segueixen sense convèncer les entitats socials, que denuncien que ni tan sols reverteixen les retallades comeses des del 2010.

La PAH ha protestat aquest dilluns davant de la conselleria d'Economia que dirigeix Oriol Junqueras, cantant nadales contra la partida destinada a polítiques d'habitatge, que consideren que no passa de “aguinaldo” nadalenc. “Anirem a denunciar que això és una propina i que nosaltres exigim drets”, ha anunciat Carlos Macías, portaveu de la plataforma, en el moment que els activistes s'han trobat a plaça Catalunya.

Segons les dades exposades pel portaveu, la inversió en matèria d'Habitatge a Catalunya –la inversió de la Generalitat per habitatge en el projecte de pressupostos– és del 0,02% del PIB català, mentre reclamen que aquesta sigui de l'1,5%, en la línia de països com Suècia, Holanda o el Regne Unit.

El pressupost de la Generalitat destinat a polítiques d'“Habitatge, barris i nuclis antics” previst en la memòria dels pressupostos presentats per Junqueras puja a 190 milions d'euros, un increment del 29% respecte a 2015, els últims comptes aprovats. Malgrat això, la PAH considera que amb aquesta quantitat ni tan sols es podran complir amb les lleis en vigor en matèria d'habitatge.

Per a la PAH és necessari dotar de recursos als serveis d'Habitatge de la Generalitat per, d'una banda, fer front a l'emergència habitacional i, de l'altra, “canviar el model”. Per a això cal inversió en parc d'habitatge per poder dur a terme els reallotjaments previstos a la llei, a més de recursos humans. Sobre la llei d'emergència habitacional, que aquesta setmana es votarà al Parlament i que substitueix la 24/2015 anul·lada pel Constitucional, la PAH sosté que és insuficient i recorda que les seves esmenes no han estat acceptades. “Van rebaixar el text al Constitucional i ara encara el rebaixen més des del Govern”, ha resumit Macías per explicar per què no donaran suport al text.

Etiquetas
stats