Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont es reuneix amb l'expresident dels EUA Jimmy Carter per explicar-li el procés sobiranista

Carles Puigdemont

elDiario.es Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest divendres amb l'expresident dels EUA i Premi Nobel de la Pau, Jimmy Carter, a la seu de la seva fundació a Atlanta. Puigdemont va viatjar dimecres i torna aquest mateix divendres del país, al qual s'havia desplaçat ja la setmana passada durant cinc dies. Segons fonts de Presidència, el viatge de Puigdemont a Atlanta s'ha mantingut en secret fins aquest divendres per evitar que la reunió amb Carter fos avortada.

A la sortida de la trobada, Puigdemont ha afirmat que la reunió ha servit per explicar i ser escoltat sobre el procés independentista, que “és el que costa que passi a Espanya”. Ha assegurat que l'objectiu no era demanar-los res ni “convidar” a Carter a mediar amb el Govern central, recull un comunicat de la Generalitat.

Tot i això, Puigdemont ha dit que en convocar-el referèndum ja es concretarà el model de mediació i d'observació internacional perquè que es faci “amb garanties”. Ho ha justificat al·legant que tot conflicte polític requereix “del coneixement de la mediació” i del màxim nombre d'observadors internacionals que garanteixin el compliment de les exigències més rigoroses dels estàndards internacionals, ha dit.

Aquest nou viatge està organitzat per l'ens de relacions exteriors de la Generalitat, Diplocat, i també ha servit perquè Puigdemont expliqui el procés sobiranista davant membres del The Carter Center. El The Carter Center es defineix com a organització no governamental que es dedica a prevenir i resoldre conflictes.

El president, en un tuit, ha considerat “un honor” haver-se reunit amb Carter. En declaracions a TV3 abans de la trobada, Puigdemot ha dit que el Govern manté la seva intenció de seure a dialogar amb el Govern espanyol: “I si cal la mediació d'algú, per nosaltres no serà”.

D'altra banda, Puigdemont es reunirà aquest diumenge al Palau de la Generalitat amb dos congressistes nord-americans, Dana Rohrabacher i Brian Higgins. Segons ha explicat el departament de Presidència a través d'un comunicat, l'objectiu de la trobada és analitzar la situació política catalana i europea.

Etiquetas
stats