Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Joan Tardà (ERC) avança el seu 'no' a Pedro Sánchez si Rajoy fracassa en la investidura

El portaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà.

elDiario.es Catalunya

El vot negatiu dels nou diputats d'ERC al Congrés a la investidura de Mariano Rajoy aquest dimecres no sorprendrà a ningú. El portaveu d'ERC al Congrés, el diputat Joan Tardà, ha anunciat ara, però, que si Rajoy fracassa en la sessió i no és elegit president els republicans tampoc votarien a favor d'un govern del PSOE si Pedro Sánchez intentés formar govern.

“Només investirem un govern espanyol d'esquerres que apliqui polítiques de caràcter socialdemòcrata i autoritzi un referèndum”, ha assegurat Tardà en una entrevista a Rac1 aquest dilluns al matí.

Per als republicans la investidura d'un president només comptaria amb el seu vot favorable si aquest retirés “les lleis retrògrades aprovades pel PP” i es comprometés a convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya com es va fer a Escòcia en el termini d'un any, recorda el partit en un comunicat.

Les declaracions d'aquest dilluns se sumen a les crítiques que el diputat va fer aquest diumenge cap als socialistes. “Són políticament covards perquè prefereixen que res canviï a que els catalans puguem votar en un referèndum”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Amb tot, també a la mateixa entrevista va apuntar que “el 2004 les esquerres van enterrar Aznar” i va preguntar als socialistes per què no intenten fer el mateix amb Mariano Rajoy.

Etiquetas
stats