Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

El director d'Antifrau: “No conspirem, jo almenys. Em reuneixo amb qui m'ho demana”

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso

elDiario.es Catalunya

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha negat que conspirés per fabricar proves falses contra els independentistes en les reunions mantingudes amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, les gravacions han estat publicades aquest dimarts. “No conspirem, jo almenys. Em reuneixo amb qui m'ho demana, però això de conspirar per fabricar proves és fals. ¿Potser algú demana proves? Doncs que les demani. Jo no he actuat mai fora de la llei. Les reunions no les nego”, ha assegurat De Alfonso en declaracions a Catalunya Ràdio.

Per la seva banda, el ministre Fernández Díaz s'ha referit a la publicació dels enregistraments després d'un míting a Sant Cugat del Vallès, on ha afirmat que “parlar d'enregistraments no és una cosa seriosa”. “És una ofensa per a aquest senyor [Daniel de Alfonso], magistrat triat pel Parlament de Catalunya i director de l'Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya”, ha tancat, concís el també número u de la llista del PP per Barcelona al Congrés.

La informació, a quatre dies de les eleccions generals, ha suscitat airades reaccions de diferents responsables públics. Els polítics independentistes d'ERC i CDC han estat els més ràpids en pronunciar-se: “Alarmada per la informació”, s'ha reconegut la consellera portaveu del Govern, Neus Munté. “Fan falta explicacions urgents i, si s'escau, l'assumpció de responsabilitats”.

“Exigim la dimissió dels responsables d'aquest escàndol, començant pel ministre de l'Interior”, ha llançat Oriol Junqueras, directament implicat en l'escàndol per haver estat víctima de la suposada fabricació de proves que es desprèn dels enregistraments.

Tant des d'ERC com des de CDC s'ha reclamat la dimissió immediata el ministre implicat en els enregistraments. Des del món independentista, la CUP ha anat un pas més enllà en reclamar també el cessament del director de l'Oficina Antifrau. Altres candidats a les eleccions del 26J també s'han pronunciat, com el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, qui no ha dubtat a titllar Fernández Díaz de “delinqüent”.

Per la seva banda el líder de Ciutadans s'ha referit a la informació després d'un acte a Cantàbria, assegurant que “una informació com aquesta seria gravíssima”.“Tant de bo això no sigui cert”, ha afegit, “crec que mereix una explicació per part del ministeri”.

Etiquetas
stats