Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El 'no' dels independentistes catalans deixa en mans de Rivera un govern de Pedro Sánchez

El Rei rep a Homs per segona vegada en nou dies.

elDiario.es Catalunya

El líder de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs (Convergència), ha dit al rei Felip VI que el seu grup parlamentari votarà 'no' tant a un Govern PSOE-Podem com a un Executiu liderat pel PP. El rebuig de Convergència a un pacte PSOE-Podem se suma al que va mostrar aquest dijous ERC, l'altre partit independentista català del Congrés. D'aquesta manera, els independentistes catalans deixen en mans d'Albert Rivera, el líder de Ciutadans, un govern de Pedro Sánchez.

Perquè es pogués formar un Executiu presidit per Sánchez la formació taronja hauria de canviar la seva posició respecte a negociar amb Podem. Ciutadans ha repetit en diverses ocasions que no donarà suport a cap govern en què participi el partit de Pablo Iglesias. El número u per Barcelona, Juan Carlos Girauta, va instar el PSOE a triar entre Podem i el projecte de “centralitat” de Ciutadans. Pel costat dels socialistes, tal com va explicar eldiario.es, Pedro Sánchez està decidit a demanar que Ciutadans s'incorpori a les negociacions proposades per Podem per decidir la configuració d'un virtual Govern alternatiu al PP.

El 'no' a un Govern PSOE-Podem arriba, a dia d'avui, a 180 diputats -els 123 del PP; 40 de Ciutadans; 9 d'ERC i 8 de DiL-, superant la majoria absoluta de rebuig que fa inviable l'Executiu proposat per Pablo Iglesias. A favor, de moment, s'han pronunciat PSOE (90), Podem (65), Compromís (4) i IU (2): 161 diputats.

A través del seu compte de Twitter, Francesc Homs ha traslladat la trobada amb el monarca que ha mantingut aquest divendres. 

Homs ja havia plantejat amb anterioritat que Convergència s'oposaria a qualsevol candidat del PP i a Pedro Sánchez. El líder de Convergència al Congrés dels Diputats va opinar el passat dimecres que les negociacions per al govern estan “més orientades a un pacte de PSOE i PP amb probablement el suport de Ciutadans que a una altra cosa”.

Etiquetas
stats