Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La militància de la CUP vota Antonio Baños com a candidat per al 27S

El candidat Antonio Baños. / Marta Jara

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Les primàries de la candidatura de la CUP-Crida Constituent per al 27S conclouen sense sorpreses: Antonio Baños, el candidat independent proposat pel secretariat nacional del partit en una llista per als 5 primers llocs, s'imposa com a cap de llista amb el suport de la militància. Baños és escriptor, periodista i activista a la plataforma independentista Súmate, i ja era un dels més ben posicionats per fer-se amb el número u de la candidatura, per la seva popularitat mediàtica i pel suport que reuneix entre sectors pròxims a Poble Lliure, una de les dues grans famílies de la CUP. El segueixen a la llista per Barcelona el candidats proposats a la llista: Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta, Gabriela Serra i Albert Botran.

La CUP ha celebrat les primàries obertes, a les quals es presentaven 44 persones, durant aquesta setmana, després de descartar sumar-se a la llista unitària 'Junts pel sí' que integren CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Dels 2.526 votants simpatitzants de la CUP, un 67% ha optat per la proposta tancada dels cinc candidats. 

Més enllà de Baños, Anna Gabriel coneix bé la institució per haver treballat com a coordinadora del Grup Parlamentari de la CUP, i té forts vincles amb el món sindical de la CGT i amb la xarxa municipalista cupaire per haver estat regidora a Sallent. La veterana activista i cooperant Gabriela Serra, impulsora del manifest Crida Constituent que va donar nom a la candidatura, és l'aposta de diversos sectors fora del nucli dur de la CUP, que en l'últim temps ha adquirit més pes en l'organització. Finalment, Albert Botran va ser regidor a Molins de Rei i membre del secretariat nacional de la CUP. Va escriure el llibre sobre l'esquerra independentista catalana Unitat popular: la construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres (Edicions El Jonc, 2012) i forma part de Poble Lliure, una de les organitzacions de l'esquerra independentista catalana que dóna suport a la CUP.

Entre els candidats de la resta de províncies, destaca la figura de Benet Salellas, ara número 1 per Girona i reconegut advocat i activista dels drets humans –és germà del regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas–. A Tarragona encapçalarà la llista el geògraf i activista pel territori Sergi Saladié, i a Lleida el profesor de Secundària i historiador Ramon Usall.

Etiquetas
stats