Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Primeres multes a Xiva imposades per la vigilància amb drons d'excrements canins i abocaments il·legals

La Policia Local de Xiva vigila les infraccions a través de drons.

Toni Cuquerella

0

La Policia Local de Xiva ha començat a imposar les primeres sancions a propietaris de mascotes que defequen en la via pública mitjançant l'ús d'imatges captades per dron.

Aquesta mesura, respon a la primera campanya d'aquestes característiques que s'ha iniciat en el municipi i que pretén reduir, de manera dràstica aquest tipus de comportaments, tant a l'entorn del nucli urbà com en el de les urbanitzacions del municipi.

Des del govern municipal s'afirma que “els abocaments il·legals en abocadors no autoritzats i la presència d'excrements canins als carrers del municipi, s'han convertit en dos dels grans problemes de salut pública que aquest ajuntament està disposat a atallar amb mesures com les ara iniciades”.

La primera campanya, iniciada aquesta setmana en horaris i llocs diferents, entenen des de l'executiu municipal que “permetrà traure conclusions i adaptar l'acció a la recerca de la seua efectivitat, buscant, més enllà del factor recaptatori, un component de conscienciació sobre una xicoteta part de la ciutadania que continua desoint les constants crides en aquest sentit”.

La Policia Local de Xiva, compte en l'actualitat amb material i amb personal especialitzat i autoritzat per a l'ús de drons, la qual cosa permet actuar amb eficàcia en aquesta mena de situacions a fi de vigilar, previndre, controlar i en conseqüència sancionar aquest tipus de comportaments.

Durant els primers dies d'actuació, ja han sigut interposades diverses sancions que en alguns casos poden arribar a aconseguir els 200 euros de cost.

Etiquetas
stats