Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Un capellà de Castelló beneeix a la seua parròquia el matrimoni entre dues lesbianes

Imatge de la cerimònia celebrada a la parròquia de Sant Bartomeu

Toni Cuquerella

El rector de l’església de Sant Bartomeu, a Onda (Castelló), “va beneir” l’amor entre dues lesbianes, Carmen i Lucía, el 30 de juliol passat dins del mateix temple. La parella, que s’havia casat a l’Ajuntament el dia anterior, van celebrar també l’acte “Benedicció de l’amor” oficiat pel capellà José García.

Segons la informació publicada pel digital www.infovaticana.com, el rector ha defensat la cerimònia explicant que són una parella que “coneixia des de fa molt de temps” i a qui té “un gran afecte”. No obstant això, el religiós matisava que “no les va casar”, i que simplement va voler “celebrar l’amor que tenen a Déu i l’amor que hi ha entre elles”, a més de “beneir l’amor i la lluita d’ambdues ”.

Reacció del bisbat

Infovaticana també publica que el mateix rector ha demanat que no es publicara la informació per no perjudicar la relació amb el bisbat de Sogorb-Castelló, però des de la diòcesi s’ha fet públic un comunicat crític amb la cerimònia.

En el seu escrit el bisbat, després de reconéixer que “tota persona, independentment de la seua tendència sexual, ha de ser respectada”, prossegueix advertint que, segons paraules del papa Francesc “no hi ha cap fonament per a assimilar o establir analogies, ni tan sols remotes, entre les unions homosexuals i el designi de Déu sobre el matrimoni i la família”.

Amb això, el bisbat de Sogorb-Castelló manifesta que la cerimònia “contradiu greument aquesta doctrina de l’Església catòlica no sols pretendre celebrar davant de l’Església un matrimoni entre persones del mateix sexe, sinó també presidir la celebració de la benedicció d’una unió civil prèvia entre persones del mateix sexe”.

Des de la diòcesi també s’explica que el vicari general s’ha entrevistat amb el rector, que ha reconegut un “error greu” que va produir una “aplicació errònia de la misericòrdia” i ha promès, a més, que “mai més no tornarà a dur a terme una actuació igual o semblant”.

El bisbat conclou el seu comunicat dient que s’estudiaran possibles mesures disciplinàries amb el rector de Sant Bartomeu segons el dret canònic.

Etiquetas
stats