Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

César Sánchez “regala” un pavelló esportiu de 777.000 euros al poble d'un dels seus vicepresidents

El president de la Diputació d'Alacnt, César Sánchez, del PP.

elDiariocv

És tot un regal. La Diputació d'Alacant, que presideix César Sánchez, del PP, ha atorgat una subvenció nominativa de 777.146 euros per a la construcció d'un pavelló esportiu a Busot, localitat d'uns 3.000 habitants de la qual és alcalde un dels vicepresidents de la corporació, Alejandro Morant, també del PP, en la qual s'exonera a l'Ajuntament d'aportar quantitat alguna sobre la base d'un criteri d'excepcionalitat.

La partida per a aqueix projecte en els pressupostos de la Diputació, aprovats al gener, era de 150.000 euros, però el juliol passat es va aprovar una subvenció plurianual de 777.146 euros. La xifra supera el que la Diputació destina a infraestructures hidràuliques o a la lluita contra incendis.

Compromís ha presentat un recurs pel que considera “un clar frau i desviació de poder” atès que a la resta de pobles se'ls fa pagar entre un 15% i un 50% dels projectes que subvenciona la Diputació. Si la institució provincial no estableix les mateixes condicions que per a la resta de municipis, la coalició ha amenaçat aquest dilluns amb portar el cas al contenciós-adminsitratiu.

“En els pròxims mesos”, ha vaticinat el portaveu de Compromís en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, “assistirem a l'aprovació de projectes semblants lligats a alguns dels sis vicepresidents del PP i els seus diputats”. Fullana ha reclamat que es reintegre a tots els pobles l'import que han pagat, que suma més de 6 milions d'euros, o que el poble del vicepresident pague la seua part.

“No entrem a valorar si les obres són necessàries o no, només perseguim que tots els municipis concórreguen en igualtat de condicions. Aquesta obra s'inaugurarà el 2019, any electoral. Els pobles alacantins ja estem pagant la campanya electoral d'Alejandro Morant i César Sánchez”, ha afegit el portaveu de Compromís.

Etiquetas
stats