Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
¿Cómo ha votado cada municipio de Catalunya desde 1980?
La acampada por Gaza culmina su segunda semana: “Seguiremos”
Opinión - Eurovisión y Europa, hundidas de la mano. Por Rosa María Artal

Isabel Bonig no reobriria RTVV “en aquests moments”

Isabel Bonig presideix l'executiva del PP valencià.

EUROPA PRESS

València —

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assenyalat aquest dilluns que “en aquests moments” no reobriria Radiotelevisió Valenciana (RTVV). Així mateix, ha demanat al Consell que “deixe de mentir” i “d’enredar” sobre els extreballadors. Així, ha assenyalat que la llei que va aprovar el PP estableix que la televisió i la ràdio públiques només es poden tornar a obrir “quan estiguen cobertes les necessitats” d’educació, sanitat i polítiques socials.

A més, ha assenyalat que “amb un recurs en l’Audiència Nacional seria prudent” i, de la mateixa manera, “faria cas del que em diuen els tècnics”. “Nosaltres estem a favor d’una televisió valenciana, però quan es donen les condicions, complint la llei, que hi haja diners i s’aclarisquen les qüestions jurídiques”, ha ressaltat.

Bonig, que no ha volgut avançar el sentit del vot del grup popular en les Corts dijous en l’elecció dels membres del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació –la nova RTVV–, ha denunciat “una estratègia” del PSPV, Compromís i Podem per a “aïllar el PP en aquesta qüestió i en moltes més”. “Com que tornen a tenir el beneplàcit de Ciutadans, no ens necessiten i ens tiren a un racó”, ha denunciat la també síndica del PP.

Recurs del Govern

Sobre la comissió bilateral de cooperació posada en marxa per la Generalitat i el Govern central prèvia a una possible interposició d’un recurs de l’Estat a la llei sobre la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació pel tracte preferent als extreballadors, la ‘popular’ ha explicat que es tracta d’“un tràmit administratiu més”.

Ha criticat que el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, diga que “és un atac contra els drets dels valencians” i, sobre això, ha assenyalat: “No sé si és ignorància supina o ganes d’enredar i d’enganyar la gent”.

“No és per a atacar el Govern valencià, sinó perquè un informe de l’Advocacia diu que hi ha preceptes que poden anar en contra de la Constitució”, ha explicat. Isabel Bonig també ha indicat que durant la seua etapa com a consellera d’Infraestructures també es va posar en marxa una comissió bilateral entre la Generalitat i el Govern per a abordar discrepàncies sobre la Llei urbanística. “Es van solucionar els problemes i no es va haver d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat”, ha manifestat.

Sobre aquest assumpte, ha dit que “està en la mà del Govern de la Generalitat” que l’executiu central no interpose finalment un recurs, “fent cas de les recomanacions” que estableix l’Estat i que, segons ha dit, “són les que li ha dit el Consell Jurídic Consultiu”.

Tracte preferent als extreballadors

Inquirida pel tracte preferent als extreballadors, ha manifestat: “Nosaltres estem per afavorir que es complisca la legalitat. Si algú diu que no és legal, no és legal”.

De la mateixa manera, ha manifestat que el portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, “sap de tots els problemes jurídics de molta envergadura que té la reobertura de RTVV i no en fa cas”. “Si no volen tenir vicissituds legals, que paralitzen la liquidació de RTVV, la reòbriguen i admeten els 1.600 treballadors que, és al que es van comprometre”, ha remarcat.

Bonig també ha preguntat quant costarà posar en marxa la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Ha assenyalat que el Consell “es queixa cada dia que no hi ha diners” i, per tant, ha preguntat si hi ha prou pressupost per a pagar l’obertura de la nova RTVV “o les conseqüències si al final es determina que hi ha successió d’empreses”. A parer seu, “o enganyen a la gent i tenen diners, o no en tenen i ho retallaran d’un altre lloc”.

Etiquetas
stats