Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

El president de les Corts Valencianes denuncia davant la Fiscalia els insults d'uns convidats del PP a una consellera

Un moment de l'altercat que es va produir en les Corts protagonitzat per un dels convidats a la sessió

EFE

València —

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat els portaveus dels grups parlamentaris que informarà la Fiscalia sobre els incidents produïts en la vesprada del dimecres en la Cambra per alguns convidats, que van insultar a la consellera María José Salvador i altres alts càrrecs.

Segons ha informat el Parlament valencià, Morera traslladarà els informes policials del servei de seguretat de la Cambra a la Fiscalia, al costat d'altres documents (com el vídeo de la sessió), perquè s'òbriga una recerca.

Passades les set de la vesprada i després de la sessió de control als consellers, alguns convidats al ple van proferir insults contra la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i van arribar a interrompre el ple amb resistència a abandonar la zona de públic de l'hemicicle, segons que ha explicat Morera.

Aquest incident es va produir durant una intervenció de la consellera per a respondre a una pregunta del PP sobre el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), quan un grup de veïns d'Alcalà de Xivert, convidats pel PP, va interrompre la sessió amb crits.

Article 497 del Codi Penal

Morera ha recordat que, segons l'article 497 del Codi Penal en els seus apartats 1 i 2, “incorreran en la pena de presó de sis mesos a un any els qui, sense ser membres del Congrés dels Diputats, del Senat o d'una assemblea legislativa de comunitat autònoma, pertorben greument l'ordre de les seues sessions”.

“Quan la pertorbació de l'ordre de les sessions al fet que es refereix l'apartat anterior no siga greu, s'imposarà la pena de multa de sis a dotze mesos”, ha afegit.

Sobre aquest tema, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el seu rebuig i el suport del Consell a la consellera Salvador i al director general Luis Ferrando, que també es va veure implicat en l'altercat d'ahir.

“Seu de la llibertat, respecte i tolerància”

Abans de respondre a la primera de les preguntes que se li formulen aquest dijous en el ple, Puig ha afirmat: “Aquesta és la seu de la llibertat, el respecte i la tolerància, la democràcia ara i sempre, i espere que el grup parlamentari que ha sustentat intel·lectualment aquesta qüestió adopte mesures”, en referència al PP, que va ser el que va convidar a les persones que van protagonitzar l'altercat.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha expressat la seua repulsa als fets d'ahir, però també “a la coacció que va patir el portaveu Alfredo Castelló ahir (dimecres) per part d'un membre que estava en la tribuna”. “I fins i tot a les amenaces de mort que jo patisc i els 'escraches' que vaig patir sent consellera i que ningú va condemnar”, ha afegit.

Etiquetas
stats