Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Les caixes valencianes van suposar la meitat del cost total del rescat bancari d'Espanya

El rescat de Bankia va suposar 12.676 milions d'euros

Toni Cuquerella

Tres de les cinc entitats financeres que més diners públics van costar rescatar són valencianes. A més totes elles van suposar quasi la meitat del global del rescat (el 48,7%), amb un cost de 29.555 milions d'euros dels 60.718 milions del total.

Així ho ha estimat el Tribunal de Comptes en el seu informe de fiscalització de la labor de reestructuració financera que ha dut a terme el FROB (el braç financer de l'Estat). D'aquesta forma ha actualitzat la intervenció pública realitzada entre 2009 i 2015.

Concretament són BFA/Bankia (encara que aquesta suposava la fusió de Bancaixa amb Caja Madrid i altres caixes menors) que se situa en segon lloc del ranquing amb 12.346.843.000 euros; a continuació, en el tercer lloc, se situa la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo), amb 11.064.872.000 euros; i en cinquè lloc tanca el llistat el Banco de Valencia, amb 6.142.824.000 euros.

La situació dels bancs valencians va suposar en el cas de la CAM la seua absorció per part del Banc de Sabadell amb la compra simbòlica per un euro al desembre de 2011, però es comprometia a assumir el 80% del seu deute. D'altra banda CaixaBank també comprava per un euro el Banco de Valencia, encara que en aquest cas es feia càrrec sols del 27,5% del deute, la resta ho assumia l'Estat.

Etiquetas
stats