Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Ada Colau guanya Barcelona

Ada Colau celebra la victòria de BComú. / ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Barcelona —

Ada Colau ha guanyat les eleccions municipals Barcelona, una victòria històrica amb 11 regidors i un 25,52% del vot, superant la CiU de Trias per un regidor. Barcelona en Comú irromp a l'ajuntament de la capital catalana millorant totes les previsions i guanyant l'alcaldia més important de l'Estat per a les confluències municipalistes. Trias perdria la capital 4 anys després de la seva entrada a l'alcaldia, incapaç de taponar la crisi de CiU en bona part del territori.

“Vam dir que es podia i s'ha pogut”, ha assegurat Ada Colau, ja com a guanyadora. Colau ha sortit davant dels centenars de persones que l'esperaven a Can Fabra, cridant “Ada alcaldessa” i “sí que es pot” i ha promès: “Vull ser alcaldessa perquè mai més hi hagi ciutadans de primera i de segona”.

Ciutadans ha fet una entrada històrica, quedant amb 5 regidors, que li garanteixen el tercer lloc. ERC també obtindria un resultat històric a la capital, passant de 2 a 5 regidors. Mentrestant, PSC i PP patirien un important patacada quedant amb 5 i 4 seients. La CUP també accediria per primera vegada, amb 3 representants.

Etiquetas
stats