Albano Dante Fachin guanya les primàries a cap de llista de Podem Catalunya

Albano Dante, elegit candidat de Podem per a les eleccions catalanes del 27S

El periodista Albano Dante Fachin ha estat elegit cap de llista de Podem al Parlament de Catalunya en un procés de primàries que s'ha dut a terme aquesta setmana. L'editor de la revista Cafèambllet ha obtingut el 64% de suports en un procés en el qual han votat 2.448 inscrits catalans, fet que suposa un important descens de la participació respecte a primàries anteriors del partit a Catalunya. A la votació es presentaven fins a 9 candidats, encara que només 3 han superat els 50 vots.

Albano Dante, editor de Cafèambllet, es presentarà candidat a cap de llista de Podem Catalunya

Albano Dante, editor de Cafèambllet, es presentarà candidat a cap de llista de Podem Catalunya

Fachin era el candidat oficialista en aquestes primàries. Hi havia rebut el suport del partit i havia participat en el míting conjunt que Ada Colau i Pablo Iglesias van oferir durant la campanya municipal a Barcelona. El cap de llista de Podem ha participat activament en Procés Constituent, moviment del qual provenen altres dirigents de Podem com Jaume Asens, i és un conegut activista contra les polítiques sanitàries de l'actual Govern.

La proposta d'Albano Dante Fachin, en la línia del seu partit, és fer de Podem una candidatura que integri sectors de fora del partit, una "aliança social" amb la qual poder disputar la Generalitat a Artur Mas. Fachin va llançar la seva candidata amb un manifest en què reclamava obrir un procés constituent català, signat pels noms més destacats de Podem.

Etiquetas
Publicado el
12 de junio de 2015 - 14:09 h

Descubre nuestras apps

stats