Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Alfred Bosch fixa les seves línies vermelles per pactar

Alfred Bosch assenyala els 10 punts irrenunciables del seu Compromís amb Barcelona / ERC-Barcelona

Siscu Baiges

Barcelona —

El “Compromís amb Barcelona” del candidat d’ERC-Més a l’alcaldia, Alfred Bosch, consta de deu punts que considera irrenunciables “com a prioritat a l’hora de governar la ciutat o parlar amb qualsevol altre partit”. L’ha presentat, aquest matí, a la plaça de Sant Jaume i amplia les tres condicions que va plantejar per arribar a un pacte de govern amb el candidat de CiU, l’actual alcalde Xavier Trias al debat que es va celebrar a BTV dies enrere.

Bosch ha desgranat aquests punts: “Crearem un Salari Mínim de ciutat, aplicarem un Pla de Xoc contra la pobresa i la desigualtat social, exercirem tolerància 0 contra la corrupció, posarem Barcelona al capdavant del procés per la independència de Catalunya, desenvoluparem el Pla Bosch d’urbanisme social per reequilibrar la ciutat, liderarem un acord per l’ocupació juvenil, implantarem el programa ‘Cap avi ni cap àvia sola’, combatrem el fracàs escolar, estarem al costat del comerç de proximitat i tancarem tots els pisos turístics il·legals establint una moratòria pels allotjaments turístics al cor de la ciutat”.

Aquestes mesures que el candidat republicà ha considerat innegociables en un futur pacte de govern amb Xavier Trias n’inclouen una que ja va anunciar ahir i que és condició ‘sine qua non’ per arribar a un acord amb la candidatura ‘Barcelona en Comú’: que se sumi al procés independentista.

La presentació d’aquests deu punts ‘prioritaris i irrenunciables’ es fa en un moment en què les enquestes publicades o difoses en un secret relatiu coincideixen en què el govern de Barcelona farà imprescindible pactes entre diverses candidatures. Els darrers dies de campanya semblen centrats en què cada opció aconsegueixi el màxim nombre de regidors per pesar més en les negociacions complexes que es produiran després del 24M.

Etiquetas
stats