Bosch posa la sisena hora sobre la taula per pactar amb Trias

Alfred Bosch exposa el seu projecte de ciutat a estudiants de la Universitat Pompeu Fabra / ERC-Barcelona

El candidat d’ERC-Més a l’alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha posat sobre la taula el restabliment de la sisena hora a les escoles públiques com a element de negociació en un possible pacte de govern amb el candidat de CiU i actual alcalde, Xavier Trias. Aquesta sisena hora la va implantar el Govern tripartit el curs 2006-2007 i va ser suprimida pel Govern d’Artur Mas, el curs 2011-2012, adduint incapacitat pressupostària. Bosch calcula que la recuperació d’aquesta sisena hora a les escoles de Barcelona representaria una despesa de 19 milions, que la ciutat reclamaria al Govern català.

Bosch crida a mobilitzar els ‘desinflats’

Bosch crida a mobilitzar els ‘desinflats’

Aquesta iniciativa ha estat qualificada pel candidat republicà com a ‘proposta estrella’ del projecte sobre educació que ha presentat, aquest matí, a l’accés del recinte Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. “La sisena hora és igualtat, és acabar amb les diferències entre dos sistemes educatius, el públic i el concertat”, ha exposat i ha explicat que per reimplantar-la es comptarà amb nous mestres i personal, “de forma progressiva i començant pels barris amb més dificultats”.

L’anunci que la sisena hora serà un element de negociació amb Xavier Trias arriba a l’inici de l’última setmana de campanya electoral i quan la fragmentació que auguren les enquestes fa pensar que els pactes per governar la ciutat seran imprescindibles. Pel que fa a les darreres enquestes que s’han publicat, i que donen a ERC un increment de dos o tres regidors en la seva representació actual, Alfred Bosch ha destacat que l’elevat nombre d’indecisos que detecten correspon a un electorat d’esquerres que es pot decantar cap a la seva opció. Pel que fa a si se sentiria còmode en un acord amb Barcelona en Comú i ERC, la fórmula que té més adeptes segons l’enquesta difosa avui per la Cadena SER, Bosch ha dit que “em sentiré còmode a l’alcaldia, amb el suport dels grups que apostin per una Barcelona capital d’Estat, caracteritzada per la netedat política i governada per una esquerra que resol els problemes”.

Després de parlar amb els mitjans de comunicació, el candidat d’ERC-Més s’ha reunit amb estudiants de la UPF, universitat on va donar classes fins que fa quatre anys va convertir-se en diputat al Congrés. Un estudiant li ha demanat una raó perquè el voti un ‘barceloní no independentista’. “Perquè ERC és un partit que té 84 anys d’història i és un partit net”, li ha contestat.

Etiquetas
Publicado el
18 de mayo de 2015 - 17:26 h

Descubre nuestras apps

stats