Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Bosch posa la sisena hora sobre la taula per pactar amb Trias

Alfred Bosch exposa el seu projecte de ciutat a estudiants de la Universitat Pompeu Fabra / ERC-Barcelona

Siscu Baiges

Barcelona —

El candidat d’ERC-Més a l’alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha posat sobre la taula el restabliment de la sisena hora a les escoles públiques com a element de negociació en un possible pacte de govern amb el candidat de CiU i actual alcalde, Xavier Trias. Aquesta sisena hora la va implantar el Govern tripartit el curs 2006-2007 i va ser suprimida pel Govern d’Artur Mas, el curs 2011-2012, adduint incapacitat pressupostària. Bosch calcula que la recuperació d’aquesta sisena hora a les escoles de Barcelona representaria una despesa de 19 milions, que la ciutat reclamaria al Govern català.

Aquesta iniciativa ha estat qualificada pel candidat republicà com a ‘proposta estrella’ del projecte sobre educació que ha presentat, aquest matí, a l’accés del recinte Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. “La sisena hora és igualtat, és acabar amb les diferències entre dos sistemes educatius, el públic i el concertat”, ha exposat i ha explicat que per reimplantar-la es comptarà amb nous mestres i personal, “de forma progressiva i començant pels barris amb més dificultats”.

L’anunci que la sisena hora serà un element de negociació amb Xavier Trias arriba a l’inici de l’última setmana de campanya electoral i quan la fragmentació que auguren les enquestes fa pensar que els pactes per governar la ciutat seran imprescindibles. Pel que fa a les darreres enquestes que s’han publicat, i que donen a ERC un increment de dos o tres regidors en la seva representació actual, Alfred Bosch ha destacat que l’elevat nombre d’indecisos que detecten correspon a un electorat d’esquerres que es pot decantar cap a la seva opció. Pel que fa a si se sentiria còmode en un acord amb Barcelona en Comú i ERC, la fórmula que té més adeptes segons l’enquesta difosa avui per la Cadena SER, Bosch ha dit que “em sentiré còmode a l’alcaldia, amb el suport dels grups que apostin per una Barcelona capital d’Estat, caracteritzada per la netedat política i governada per una esquerra que resol els problemes”.

Després de parlar amb els mitjans de comunicació, el candidat d’ERC-Més s’ha reunit amb estudiants de la UPF, universitat on va donar classes fins que fa quatre anys va convertir-se en diputat al Congrés. Un estudiant li ha demanat una raó perquè el voti un ‘barceloní no independentista’. “Perquè ERC és un partit que té 84 anys d’història i és un partit net”, li ha contestat.

Etiquetas
stats