Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Bosch crida a mobilitzar els ‘desinflats’

Oriol Junqueras, Alfred Bosch i altres polítics que han intervingut a l'acte central de campanya / ERC - Albert Salamé

Siscu Baiges

El candidat d’ERC-Més a l’alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha fet una crida, avui, a animar les persones que diuen que estan desinflades al bell mig de la campanya de les eleccions municipals. Bosch ha demanat que s’ensenyi a aquestes persones fotos dels seus avis i àvies i se’ls recordi que van lluitar en condicions molt més difícils que les actuals. “Ningú va dir que seria un camí de roses, que ens ho posarien fàcil, però hem de superar les forces del NO”, al·ludint al gran SI que presideix la seva campanya.

Alfred Bosch ha fet aquestes afirmacions en l’acte central que ha organitzat ERC a l’Estació del Nord de Barcelona, en el qual han participat el president del partit, Oriol Junqueras, i dirigents de les formacions que donen suport a les candidatures republicanes en diferents poblacions. Han fet breus parlaments Ernest Maragall, en nom del Moviment d’Esquerres, Toni Comín, de Socialisme, Catalunya i Llibertat, Joan Ignasi Elena, d’Avancem, i Gemma Sendra, de Barcelona Ciutat Oberta. També ha intervingut el diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà i els membres de la candidatura d’ERC-Més a Barcelona Juanjo Puigcorbé, Trini Capdevila, Jordi Castellana i Montse Benedí.

En la seva intervenció, Oriol Junqueras ha fet repàs al passat recent de Catalunya i ha dit que després de les etapes històriques que van representar la creació de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, la immersió lingüística als barris obrers i els papers destacats del PSUC durant la dictadura i el PSC en la democràcia ha arribat el moment de crear un Estat català. Per Junqueras, el federalisme va tenir sentit anys enrere però avui és una opció superada i ara cal entrar en l’etapa de la independència.

Segons Junqueras, “hem d’estar disposats a co-protagonitzar aquesta etapa amb la gent del món de l’empresariat, el sindicalisme o l’associacionisme”. I ha volgut animar els assistents a l’acte dient que “estem a dues eleccions de guanyar-ho tot”. El president d’ERC ha assenyalat la presència d’oradors que fa poc temps militaven al PSC per defensar que el seu partit és, ara, la via més àmplia de confluència cap a la independència de Catalunya, amb una aposta clara per la justícia social. Jordi Llavina, presentador de l’acte ha demanat Ernest Maragall que expliqués perquè socialisme i independentisme són compatibles, a la qual cosa l’actual eurodiputat d’ERC ha contestat que no només són compatibles sinó que són ‘complementaris’. Per Maragall, molt aplaudit pels centenars d’assistents, “no hi haurà una Catalunya rica i plena sense una República socialment justa”.

A l’ambient d’un acte, molt ben organitzat i sonoritzat, amb actuacions del grup ‘Amarcord’ intercalades entre les intervencions polítiques, hi havia una certa preocupació per les enquestes que s’han publicat avui, i que auguren un creixement d’ERC inferior a les aspiracions del partit.

Etiquetas
stats