Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Bosch vol portar la cultura a Montjuïc

Gemma Sendra, Alfred Bosch, Juanjo Puigcorbé i Ada Parellada preparen una coca de recapte / ERC - MARC PUIG

Siscu Baiges

Barcelona —

ERC vol convertir Montjuïc en un espai permanent cultural. Així ho ha anunciat el seu candidat a alcalde de Barcelona, Alfred Bosch, en un acte en què s’ha vestit de cuiner per preparar una coca de recapte juntament amb els seus companys de candidatura Juanjo Puigcorbé i Gemma Sendra i de la mà de la cuinera Ada Parellada. Bosch vol “convertir la muntanya de Montjuic en un pulmó cultural de la ciutat, millorant-ne els accessos fent-hi arribar la Línia 2 del metro i impulsant els museus”.

La candidatura d’ERC-Més ha formalitzat, així, el ‘Menú de la Barcelona del talent’ que volen promoure si accedeixen a governar la ciutat. L’alcaldable republicà ha assegurat que “volem fer una capital de la creació, del talent, de la participació cultural. Volem que Barcelona sigui encara més activa i dinàmica culturalment”.

L’actor Juanjo Puigcorbé ha proposat que Barcelona es converteixi en seu d’una Setmana Internacional de la Ciència i el Pensament mentre que Gemma Sendra, representant de Més-BCN Oberta, que va ser secretària general del departament de Cultura de la Generalitat amb Pasqual Maragall de president, ha defensat que l’Ajuntament dediqui el 7% del seu pressupost a temes culturals i que el Festival del Grec adopti un caràcter metropolità. Puigcorbé ha aprofitat la presència de Sendra per afirmar que molts ex-militants i simpatitzants socialistes veuen ara en la candidatura de Bosch el seu millor referent.

El programa cultural d’ERC-Més coincideix amb el de la majoria de candidatures a rebutjar que l’IVA cultural estigui situat en el 21% i defensa un altre percentatge: que es dediqui a despesa cultural un 3% de les obres públiques que es facin a Catalunya.

Etiquetas
stats