Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La dona apunyalada per la seva exparella a Castelldefels havia estat atacada per ell abans

Detingut després de matar la seva exparella al mig del carrer a Castelldefels

David Guerrero

L’Olga sortia de casa per anar a treballar a una peixateria de Gavà com cada dia a dos quarts de set del matí. La seva exparella portava una estona esperant-la al voltant del portal del bloc de pisos on vivia, al carrer Pietat de Castelldefels. Anava amb una mena de passamuntanyes, guants i armat amb un matxet. Quan l’ha vist sortir al carrer ha anat directe a per ella i l’ha apunyalat mortalment. Li ha agafat la bossa i ha sortit corrents per simular que era un robatori però un grup de veïns ha escoltat els crits i han sortit corrents a perseguir-lo fins que l’han agafat i retingut en una zona boscosa molt propera.

Una patrulla de la policia local ha arribat ràpidament i l’ha detingut. En canvi, l’ambulància, quan ha arribat, ja no ha pogut fer res per la vida de la víctima, que tenia 44 anys. La seva actual parella, que havia baixat corrents del pis on vivia al escoltar els crits, ha tractat de reanimar-la sense èxit. Els seus crits de desesperació és el que recordaven els veïns hores després de l’assassinat que ha commocionat el barri de Can Vinader de Castelldefels.

El detingut, de 50 anys i nacionalitat espanyola, havia estat parella de la víctima durant un temps fins fa dos anys. Tot i que el presumpte homicida no tenia denúncies ni antecedents per violència de gènere segons fonts policials, l’entorn de la víctima assegura que més d’una vegada l’havia atacat encara que no fos directament. El cas més greu va ser fa uns mesos, quan de matinada es va declarar un incendi al domicili de la dona mentre ella dormia al seu interior amb el seu fill de 13 anys d’una relació anterior. Mesos abans el seu cotxe també va aparèixer cremat.

Revisió dels protocols

El crim masclista d’aquest dimecres és el segon en pocs dies que es produeix a Castelldefels. La setmana passada un home va assassinar d’un tret a la seva dona i els seus dos fills de 7 i 12 anys per posteriorment suïcidar-se. En aquell cas va ser en una luxosa casa propera a la platja, aquest cop ha estat en un barri de gent treballadora.

L’alcaldessa, Candela López, ha anunciat “mesures urgents per eradicar la violència masclista a la ciutat” que es traduiran inicialment en la revisió dels protocols d’actuació davant possibles casos de violència de gènere. Més enllà del que es pugui fer en clau local, López ha demanat el compromís de les diferents administracions per “lluitar junts de manera conjunta contra aquesta xacra”.

L’ajuntament de Castelldefels ha decretat dos dies de dol a la ciutat i ha realitzat un minut de silenci a les portes de l’edifici consistorial. Gavà, la ciutat on treballava la víctima, ho farà aquest dijous a les 12 del migdia.

Etiquetas
stats