Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Denuncien les morts causades per la política migratòria de la UE a la platja del Bogatell

La vuitena edició de "Fronteres invisibles" denuncia els vols de deportació i la política migratòria de la UE

elDiario.es Catalunya

“Markus Omafuma, 25 anys, nascut a Nigèria, sol·licitant d'asil a Àustria. Va morir d'asfíxia mentre era deportat de manera forçada en custòdia de tres policies que utilitzant cinta adhesiva li van cobrir la cara perquè no cridés. La deportació es duia a terme en un vol comercial”. Aquest és un dels nombrosos casos de morts en deportacions que l'acció “Fronteres invisibles” ha denunciat a la platja del Bogatell, al final de la rambla del Poblenou. 

La vuitena edició d'aquesta jornada que ha transcorregut al llarg d'aquest diumenge neix de l'impuls de col·lectius i organitzacions socials com Tanquem a els CIES, L'Espai de l'Immigrant Raval, el Sindicat Popular De Venedors Ambulants de Barcelona o Tras de la Manta. Amb aquesta acció pretenen posar el focus en la política migratòria de la Unió Europea. S'hi han realitzat tallers, debats i actuacions musicals per denunciar les polítiques de control i expulsió de la UE. 

Aquesta edició ha volgut denunciar especialment la pràctica dels vols de deportació practicats pels estats de la UE. Pràctiques que els col·lectius denuncien com a colonials i que aquest mes de juliol han cobrat rellevància després de l'expulsió d'un grup de passatgers que protestaven després d'adonar-se que al seu vol s'hi trobava una persona emmanillada a qui anaven a deportar.

En el manifest que s'ha difós durant la jornada es denuncia el fet que “la possibilitat d'expulsar forçosament a algú d'un estat va seguir sent una pràctica exclusiva contra aquelles persones que pertanyen a països explotats per la colonització d'Occident”. La jornada “Fronteres invisibles” es celebra de manera simultània a Barcelona, Galícia, Iowa, Tijuana, Frankfurt i davant la seu de l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (Frontex) a Varsòvia. 

Etiquetas
stats