Denuncien les morts causades per la política migratòria de la UE a la platja del Bogatell

La vuitena edició de "Fronteres invisibles" denuncia els vols de deportació i la política migratòria de la UE

"Markus Omafuma, 25 anys, nascut a Nigèria, sol·licitant d'asil a Àustria. Va morir d'asfíxia mentre era deportat de manera forçada en custòdia de tres policies que utilitzant cinta adhesiva li van cobrir la cara perquè no cridés. La deportació es duia a terme en un vol comercial". Aquest és un dels nombrosos casos de morts en deportacions que l'acció "Fronteres invisibles" ha denunciat a la platja del Bogatell, al final de la rambla del Poblenou. 

"És molt difícil saber què passa en un vol de deportació, tot és molt opac"

"És molt difícil saber què passa en un vol de deportació, tot és molt opac"

La vuitena edició d'aquesta jornada que ha transcorregut al llarg d'aquest diumenge neix de l'impuls de col·lectius i organitzacions socials com Tanquem a els CIES, L'Espai de l'Immigrant Raval, el Sindicat Popular De Venedors Ambulants de Barcelona o Tras de la Manta. Amb aquesta acció pretenen posar el focus en la política migratòria de la Unió Europea. S'hi han realitzat tallers, debats i actuacions musicals per denunciar les polítiques de control i expulsió de la UE. 

Aquesta edició ha volgut denunciar especialment la pràctica dels vols de deportació practicats pels estats de la UE. Pràctiques que els col·lectius denuncien com a colonials i que aquest mes de juliol han cobrat rellevància després de l'expulsió d'un grup de passatgers que protestaven després d'adonar-se que al seu vol s'hi trobava una persona emmanillada a qui anaven a deportar.

En el manifest que s'ha difós durant la jornada es denuncia el fet que "la possibilitat d'expulsar forçosament a algú d'un estat va seguir sent una pràctica exclusiva contra aquelles persones que pertanyen a països explotats per la colonització d'Occident". La jornada "Fronteres invisibles" es celebra de manera simultània a Barcelona, Galícia, Iowa, Tijuana, Frankfurt i davant la seu de l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (Frontex) a Varsòvia. 

Etiquetas
Publicado el
6 de agosto de 2017 - 21:02 h

Descubre nuestras apps

stats