Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un jutge investiga la mort del veí del Raval després de ser detingut pels Mossos

La menor asesinada presuntamente por su exnovio estaba sola en casa

catalunyaplural.cat

Barcelona —

El magistrat del jutjat número 20 de Barcelona haurà d'aclarir les causes de la mort del veí barceloní que va ser reduït per diversos agents dels Mossos d'Esquadra al barri del Raval després de protagonitzar una baralla al carrer. El jutge haurà de determinar si és certa la versió de la policia catalana, que assegura que l'home va perdre el coneixement després de ser immobilitzat pels agents -perquè estava sent violent i els havia agredit- o si, per contra, tenen raó alguns dels veïns presents durant els fets, que sostenen que diversos policies el van colpejar a terra fins que va quedar inconscient.

Els fets van succeir dissabte a la nit al carrer de l'Aurora, al barri del Raval. La policia, en el seu relat del que ha passat, manté que la víctima estava alterada, que es va resistir quan intentaven immobilitzar-la i que, un cop emmanillada, es va desmaiar. Després d'intents de reanimació per part del servei d'emergències mèdiques, va ser traslladat a l'Hospital Clínic, on va morir.

Però alguns veïns no ho veuen així, sinó que asseguren que van presenciar un cas de brutalitat policial. Testimonis recollits per l'Agència Catalana de Notícies diuen que els Mossos van arribar quan la situació, després de la baralla, ja estava en calma. Van demanar la documentació a la víctima, que no la tenia, i en voler marxar aquesta va ser colpejada per un agent i després un grup de mossos se li va llençar al damunt i li va pegar fins que va perdre el coneixement.

Què està passan a la comissaria de Nou de la Rambla?

A l'espera també que l'autòpsia aporti més informació sobre els fets, alguns partits parlamentaris d'esquerres ja han demanat al departament d'Interior que surti a explicar quina va ser exactament l'actuació dels agents aquella nit al Raval. ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP ho van exigir ahir a la tarda, en reclamar una investigació ràpida que dissipi qualsevol dubte.

Per la seva banda, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, ​​a més de manifestar la seva “inquietud” per les circumstàncies de la mort, alerta que “ja fa temps que apareixen notícies inquietants al voltant de la comissaria del carrer Nou de la Rambla”, la que està dins del barri del Raval, on va ser colpejat, entre d'altres-segons denuncia la FAVB-, el periodista Bertran Cazorla. “Seria perillós que un grup violent i incontrolat s'enquistés en una comissaria i fes regnar [...] la seva particular concepció de l'ordre”, avisen en un comunicat, que porta per títol “què està passant al Raval?”.

Ofrena floral al Raval

Alguns veïns del barri, amb l'ajuda de col·lectius antirepressius, com Rereguarda, han convocat aquest dimecres a les 19 h una concentració davant del número 16 del carrer de l'Aurora perquè aquesta mort no caigui en l'oblit, i per exigir també que s'aclareixi com més aviat millor el paper de la policia en la mort del veí. L'acte consistirà en una ofrena floral. Després es convocarà una assemblea oberta, de cara al proper diumenge, per mobilitzar els veïns i poder recollir el màxim d'informació sobre els fets.

Etiquetas
stats