Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Pedro Sánchez: “Sí a la reforma, a la unió i a la votació”

Pedro Sánchez a la festa de la Rosa.

David Guerrero

Gavà —

El secretari general del PSOE ha desgranat el seu pla per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya en una visita aquest diumenge a la tradicional Festa de la Rosa del PSC. El projecte de Pedro Sánchez ha quedat resumit en quatre grans punts: “Llei, diàleg, acord i votació”. Aquest esquema bàsic d’acció passa per una reforma federal de la Constitució que el líder socialista ha definit en clau positiva: “Sí a la reforma constitucional, a la unió d’Espanya i a la votació”.

Sánchez ha reclamat un canvi d’actitud tant al president del govern espanyol com al de la Generalitat. Els ha demanat que dialoguin i ha enviat missatges a cada un d’ells. A Mariano Rajoy li ha demanat que “deixi de posar-se de perfil i agafi el toro per les banyes” mentre que a Artur Mas li ha demanat que compleixi la llei i l’ha qualificat d’“insensat” per voler “obligar a escollir entre ser catalans o espanyols”.

Pedro Sánchez s’ha esforçat en marcar un discurs amb un to que posava èmfasis en aspectes positius, parlant dels beneficis de la unió i destacant el paper dels socialistes andalusos, extremenys, gallecs i d’altres punts d’Espanya que “han aixecat fàbriques, han lluitat pels drets dels treballadors i han defensat la llibertat” a Catalunya. Sánchez els ha contraposat amb els que ha anomenat “guardians de les essències” que volen “aixecar fronteres i cavar fossars”.

No ha estat sol el nou secretari general del PSOE a la pineda de Gavà, escenari de la Festa de la Rosa on s’han reunit tots els noms propis del socialisme català. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha mostrat la bona relació entre el PSOE i el PSC, a qui Sánchez ha felicitat per ser “els únics que han aixecat la bandera de la concòrdia i el diàleg”. Els assistents han acollit les paraules de Sánchez amb aplaudiments i s’han entregat al nou líder socialista amb un fervor que no es veia amb Rubalcaba a les anteriors edicions de l’esdeveniment que representa el tret de sortida del curs polític per al PSC.

Una sonada ovació també se l’ha emportat Pasqual Maragall, quan ha estat recordat tant per Sánchez com per Iceta en el Dia Mundial de l’Alzheimer amb tots els assistents aplaudint dempeus. Les esbroncades i els xiulets s’han reservat per a les referències a un altre expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Etiquetas
stats