Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

'Personal' es un blog por el que desfilarán los personajes más significativos de la actualidad catalana, con las palabras del periodista Xavier Ribera y la mirada artística del ilustrador Jaume Bach.

Lucía Caram, la monja ‘collonera’

Sor Lucía Caram. (Il·lustració: Jaume Bach)

Xavier Ribera

De verborrea excelsa, l’argentina catalana s’ha convertit en els darrers anys en una monja rara avis. Sor Lucía Caram, nascuda a Tucumán (Argentina) l’any 1966 i resident a Manresa des de fa més de vint anys, ha esdevingut una monja mediàtica que es rifen els principals mitjans de comunicació del país perquè amb la seva loquacitat, simpatia i carència de pèls a la llengua, convenç i agrada al gran públic. L’anomenen monja ‘collonera’ i ella no té cap mena d’objeccióa afegir que si li diuen així deu ser perquè els toca, i els toca.

Mig en broma mig seriosament, ha arribat a dir que potser a Rajoy li costaria entrar al cel, després va matisar: entrar entrarà perquè Déu es misericordiós, però no per mèrits propis. En la seva creuada contra la pobresa també ha arribat a demanar la dimissió del ministre Montoro. De gira mediàtica constant, no ha tingut problemes en polemitzar amb personatges de tota mena, des del petit Nicolás fins a l’excap de comunicació del primer govern d’Aznar, Miguel Ángel Rodríguez.

La polseguera que s’ha alçat al voltant de la monja revolucionaria dificulta tot sovint saberdel seu tragí diari i tasca principal: a part de llevar-se ben d’hora ben d’hora, com evangelitzava Pep Guardiola, per resar, Caram multiplica com si fossin pans i peixos les seves hores per ajudar els pobres. Amb aquest objectiu, que l’ocupa i preocupa, forma part de la Fundació Rosa Oriol de Manresa.

A part de les seves responsabilitats al convent de Santa Clara de la capital del Bages, i de la seva particular guerra contra la pobresa, Caram, com a bona argentina, també cuineja i, fins i tot, ha publicat un llibre de receptes. En el món literaritambé ha fet fortuna gràcies a llibres com “Mi claustro es el mundo” i “A Dios rogando”, que l’han acabat de popularitzar. Una altra de les aficions que l’han fet famosa especialment a Catalunya, és la seva extraordinària passió pel Barça en general i per Leo Messi en particular.

Tot i confessar-se obertament fan del seu compatrici Papa Francisco, sor Lucía Caram s’ha desmarcat obertament i de manera pública dels posicionaments més reaccionaris de l’Església: avortament, anticonceptius, homosexualitat, el paper de les dones a l’església... També, com la seva companya la monja Teresa Forcades, s’ha pronunciat a favor del procésd’independència de Catalunya.

Tot plegat es resumeix amb una de les seves frases més habituals: “Abans demanava ajuda a Déu, i ara demano a tot déu”.

Sobre este blog

'Personal' es un blog por el que desfilarán los personajes más significativos de la actualidad catalana, con las palabras del periodista Xavier Ribera y la mirada artística del ilustrador Jaume Bach.

Etiquetas
stats