Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podem Catalunya s'obre a formar una candidatura amb altres formacions per concórrer a les eleccions del 27-S

La secretaria general de Podem, Gemma Ubasart

Arturo Puente

Podem Catalunya ha pres bona nota dels excel·lents resultats de les candidatures de confluència en aquestes eleccions del 24-M, no només a Barcelona sinó també en moltes altres ciutats catalanes. Dos dies després d'aquestes eleccions, el partit morat s'obre per primera vegada a formar una aliança més àmplia amb la qual acudir a les eleccions autonòmiques del 27-S, una candidatura que, segons consideren, “ha de ser de lideratges socials”, però que no tanquen a partits com ICV, EUiA o altres.

El partit liderat a Catalunya per Gemma Ubasart celebrarà primàries per elegir el seu cap de llista aquest cap de setmana, per a les quals fins al moment només s'ha postulat el periodista Albano Dante Fachin, que advoca per construir una aliança que sumi altres sectors. Podem aspira a que la l'arribada de Dante faci innecessari celebrar altres primàries amb la concurrència de tots els actors que vulguin sumar-s'hi.

En una roda de premsa celebrada aquest dimarts a Barcelona la secretària general de la formació, Gemma Ubasart, ha mostrat el seu convenciment que la proposta d'Albano Dante com a candidat serà prou inclusiva com per poder concórrer amb les sigles de Podem a les eleccions del 27-S. “Els processos es resolen en el procés, però tenim intenció d'anar amb el nom de Podem a les eleccions del 27 de setembre”, ha refermat Ubasart.

Tot i la intenció de fer prevaler les seves primàries i les seves sigles davant les de la resta d'actors que vulguin sumar-se a la seva candidatura, el partit va dividir les primàries en dues parts. En la primera es triarà el cap de llista, amb tota probabilitat Albano Dante Fachin. A la segona part es triarà la resta de la llista, un procés que encara no té data, però que podria servir per a incloure candidats arribats d'altres sectors.

Podem havia rebutjat en diverses ocasions presentar una candidatura al costat de partits com ICV-EUiA, malgrat les reiterades peticions dels segons. No obstant això, el bon resultat de les candidatures municipals de confluència, que en moltes comunitats han obtingut millors números que les candidatures a la comunitat on concorrien amb el nom de Podem, han portat el partit a Catalunya a girar la seva posició. “Estem oberts i amb mà entesa a altres actors”, ha explicat Ubasart, “però posem èmfasi en fer foc nou i en els nous lideratges, que és el que caracteritza les fórmules guanyadores”.

Després de valorar els resultats de les eleccions municipals, la formació ha reclamat al president Artur Mas que convoqui eleccions “com més aviat millor”. “La gent té ganes de canvi i vol votar. Exigim al president Mas que les convoqui ja”, ha incidit la secretària general, que opina que el 27-S serà “la confrontació de dues Catalunyes”, la Catalunya de l'austeritat contra la del canvi. En aquest escenari, Ubasart creu que Podem pot ser “un actor important en portar el canvi a Catalunya”.

Etiquetas
stats