Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy i Mas es veuen avui a Barcelona mentre revifa el debat sobiranista

Rajoy i Mas es veuran aquest divendres a Barcelona.

EFE

Barcelona —

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas, es veuran avui a Barcelona gairebé dos mesos després de la seva reunió secreta a Madrid en un acte amb motiu del Saló Internacional de l'Automòbil i enmig d'un revifat debat sobre les aspiracions sobiranistes de Catalunya.

El motiu del nou encreuament de declaracions al voltant d'aquest assumpte va ser la decisió adoptada dimecres pel Tribunal Constitucional d'admetre a tràmit el recurs del Govern contra l'acord del Parlament català en què defensava que Catalunya és “subjecte jurídic i polític sobirà” i, en conseqüència, suspendre'l provisionalment.

Malgrat la tensió verbal de les últimes 48 hores, Rajoy centra la seva viatge d'aquest divendres a Barcelona en el sector automobilístic i en la importància que li atorga per contribuir a la recuperació de la crisi. Per això, de forma prèvia a la inauguració del Saló Internacional de l'Automòbil, ha convocat un esmorzar als directius de les principals empreses del sector i al qual també ha convidat a Mas. Tots dos tindran una intervenció en aquest acte que podrà ser seguit pels periodistes.

La de Rajoy, segons han informat a Efe fonts del Govern, girarà al voltant de les perspectives del sector i, en ella, recordarà que entre les dades positives de l'economia en les últimes setmanes hi ha l'augment d'10,8% de les matriculacions de vehicles a l'abril.

Queda la incògnita de si Mas pot fer alguna referència en la seva intervenció al debat sobiranista o expressar alguna queixa sobre les inversions de l'Estat a Catalunya, tal com va fer el passat mes de gener en presència del Príncep i Rajoy durant l'acte d'inauguració de l'AVE a Girona i Figueres.

Amb independència de les intervencions públiques, no es descarta la possibilitat d'alguna conversa de caràcter privat entre Rajoy i Mas.

Després de la decisió del Tribunal Constitucional de dimecres, Artur Mas ha assegurat que manté intactes els plans per convocar una consulta d'autodeterminació, i, en nom del Govern, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha recordat a la Generalitat que, igual que totes les institucions, la seva legitimitat neix de la Constitució i, per tant, té obligació d'acatar.

Etiquetas
stats