eldiario.es

Menú

CATALUNYA

Rajoy i Mas es veuen avui a Barcelona mentre revifa el debat sobiranista

Els presidents espanyol i català coincidiran en un dinar previ a la visita de Rajoy al Saló Internacional de l'Automòbil a Barcelona

La trobada es produeix 48 h després que Constitucional suspengués provisionalment la declaració de sobirania del Parlament català

- PUBLICIDAD -
Rajoy y Mas se ven hoy en Barcelona mientras se reaviva el debate soberanista

Rajoy i Mas es veuran aquest divendres a Barcelona.

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas, es veuran avui a Barcelona gairebé dos mesos després de la seva reunió secreta a Madrid en un acte amb motiu del Saló Internacional de l'Automòbil i enmig d'un revifat debat sobre les aspiracions sobiranistes de Catalunya.

El motiu del nou encreuament de declaracions al voltant d'aquest assumpte va ser la decisió adoptada dimecres pel Tribunal Constitucional d'admetre a tràmit el recurs del Govern contra l'acord del Parlament català en què defensava que Catalunya és "subjecte jurídic i polític sobirà" i, en conseqüència, suspendre'l provisionalment.

Malgrat la tensió verbal de les últimes 48 hores, Rajoy centra la seva viatge d'aquest divendres a Barcelona en el sector automobilístic i en la importància que li atorga per contribuir a la recuperació de la crisi. Per això, de forma prèvia a la inauguració del Saló Internacional de l'Automòbil, ha convocat un esmorzar als directius de les principals empreses del sector i al qual també ha convidat a Mas. Tots dos tindran una intervenció en aquest acte que podrà ser seguit pels periodistes.

La de Rajoy, segons han informat a Efe fonts del Govern, girarà al voltant de les perspectives del sector i, en ella, recordarà que entre les dades positives de l'economia en les últimes setmanes hi ha l'augment d'10,8% de les matriculacions de vehicles a l'abril.

Queda la incògnita de si Mas pot fer alguna referència en la seva intervenció al debat sobiranista o expressar alguna queixa sobre les inversions de l'Estat a Catalunya, tal com va fer el passat mes de gener en presència del Príncep i Rajoy durant l'acte d'inauguració de l'AVE a Girona i Figueres.

Amb independència de les intervencions públiques, no es descarta la possibilitat d'alguna conversa de caràcter privat entre Rajoy i Mas.

Després de la decisió del Tribunal Constitucional de dimecres, Artur Mas ha assegurat que manté intactes els plans per convocar una consulta d'autodeterminació, i, en nom del Govern, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha recordat a la Generalitat que, igual que totes les institucions, la seva legitimitat neix de la Constitució i, per tant, té obligació d'acatar.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha