Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puigdemont i Mas fan pinya amb Bonvehí i donen suport a que porti a la Fiscalia les gravacions

Carles Puigdemont i Artur Mas en una imatge d'arxiu

Europa Press/CatalunyaPlural.cat

Barcelona —

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del PDECat, Artur Mas, han donat suport a la decisió del coordinador organitzatiu del partit, David Bonvehí, de portar a la Fiscalia la gravació d'un dinar a Manresa amb membres del partit en el qual va dir que, si el procés sobiranista acaba malament, presentaran “un candidat autonomista” a les eleccions catalanes.

Bonvehí ha decidit acudir a la justícia perquè investigui qui està darrere de la gravació, que va publicar en exclusiva Catalunya Plural. Encara que veus del PDECat, l'antiga Convergència, han apuntat a ERC, ja que, segons la seva versió, hi havia dos regidors republicans de Manresa al dinar, el partit que lidera Oriol Junqueras ha negat la major i ha assegurat que no té “cap tipus de relació” amb la gravació.

En una roda de premsa, Bonvehí ha reiterat aquest divendres que ell i la seva formació són independentistes i que ha sentit indefensió en haver notat que es vulneraven el seu dret a la intimitat i la seva reputació, de manera que el dimarts posarà els fets en coneixement de la Fiscalia. La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha dit que els àudios “no afecten a la unitat de JxSí” però ha demanat a ERC que investigui si dos dels seus militants van gravar la conversa.

Al dinar Bonvehí va presentar tres escenaris de futur: que el procés sobiranista acabés “bé”; que estigués “enmig de la voràgine”, cosa que requeriria presentar un candidat “molt independentista”; o que, per contra, que el 'procés' acabés en “un desastre”, i en aquest cas el candidat seria “autonomista”.

Etiquetas
stats