Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sentència del cas Benítez: els Mossos admeten puntades de peu, cops de puny i 28 lesions

Els Mossos condemnats a la vista de conformitat

elDiario.es Catalunya

La sentència del cas Benítez ja és pública. El jutge ha ratificat l'acord al qual aquest dilluns van arribar les defenses i les acusacions. A canvi d'evitar la presó, sis Mossos d'Esquadra reconeixen que van matar Juan Andrés Benítez i dos agents més admeten que van obstruir la investigació judicial per encobrir als seus companys. Al ser fruit d'un acord de conformitat, la sentència no es pot recórrer.

A l'apartat de fets provats, els condemnats reconeixen que van propinar dues puntades de peu, cinc cops de puny a la zona superior del cos de Benítez, sis cops de puny i cops de genoll en les seves extremitats inferiors, així com “diverses puntades de peu” a la part lateral esquerra inferior del cos del mort.

En conjunt, els agents admeten que van ocasionar a Benítez fins a 28 lesions diferents en diverses parts del seu cos i que a l'estómac de la víctima hi havia, després de la seva mort, 425 centímetres cúbics de sang (la quantitat habitual de sang no arriba als 70 centímetres cúbics).

Els agents també reconeixen que des que van arribar al lloc dels fets, el carrer Aurora del Raval de Barcelona, els va acompanyar una ambulància però que no la van requerir en cap moment per auxiliar a Benítez. Segons els fets provats, Benítez va ser introduït a l'ambulància estant inconscient.

Mentre els sanitaris li practicaven tasques de reanimació, els Mossos han reconegut que van pressionar a una veïna perquè esborrés les imatges que havia pres de la reducció i que van eliminar les taques de sang que hi havia a terra en comptes de prendre-hi mostres.

La condemna imposada és de dos anys de presó –que els sis agents que van reduir a Benítez no compliran perquè no tenen antecedents– per homicidi imprudent i un delicte contra la integritat moral. Durant aquest temps estaran suspesos de feina i sou, i durant cinc anys no podran patrullar pel carrer ni acostar-se al barri del Raval. Després es podran reincorporar al cos si passen un curset de Drets Humans. Pels agents que van obstruir la investigació judicial la condemna és de tres mesos de presó, que tampoc trepitjaran. La Generalitat, de forma subsidiària, pagarà 150.000 euros a la família de la víctima.

Etiquetas
stats