Unió acudirà a preconcurs de creditors per la seva situació financera greu

Duran i Lleida va liderar Unió durant gairebé 30 anys fins al mes de gener passat

EFE

Barcelona —

La direcció d'Unió Democràtica de Catalunya ha decidit acollir-se a un preconcurs de creditors per resoldre la seva situació financera alarmant producte del deute acumulat i, per això, sospesa replantejar el seu congrés, convocat per al proper 16 d'abril.

Duran i Lleida dimiteix com a president d'Unió

Duran i Lleida dimiteix com a president d'Unió

La pèrdua de representació parlamentària al Parlament català i al Congrés dels Diputats, sumada a la fuga de regidors i militants des de la seva ruptura amb CDC, ha afectat els comptes d'Unió fins al punt d'haver de sotmetre a un preconcurs de creditors, una figura legal que implica un termini de negociació de tres mesos per intentar evitar el pas posterior, el concurs de creditors.

El comitè de govern del partit s'ha reunit aquest dilluns a Barcelona i ha acordat convocar per aquest dissabte un consell nacional en què s'explicarà la situació als quadres del partit.

Segons les mateixes fonts, aquest procediment pot portar el partit a replantejar els seus plans més immediats: una de les hipòtesis que està sobre la taula és celebrar dos congressos en lloc d'un únic conclave.

La direcció democristiana sospesa que hi hagi un primer congrés extraordinari de forma imminent per canviar els estatuts, per tal de reduir les estructures, i deixar per a més endavant el segon, que seria ordinari i estaria dedicat a renovar la direcció i el rumb ideològic.

Després del divorci de Convergència i l'escissió de Demòcrates -el sector independentista ara aliat amb els convergents-, Unió va afrontar les passades eleccions catalanes en solitari, amb el seu secretari general, Ramon Espadaler, com a cap de cartell, i es va quedar fora del Parlament, un resultat que es va repetir en les generals, amb Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant de la llista, qui va acabar per dimitir com a líder de la formació.

En aquesta etapa de transició, la direcció d'Unió, sota la batuta de Ramon Espadaler, s'ha posat mans a l'obra per equilibrar els comptes: ha reduït personal i està negociant la venda de la seva seu central, situada al carrer Nàpols, prop del Parc de la Ciutadella de Barcelona.

No obstant això, davant d'un deute que s'enfila fins a prop de 16 milions d'euros, el partit ha decidit acollir-se al preconcurs de creditors per renegociar les quanties que deu principalment a entitats bancàries.

El preconcurs és un instrument que facilita la Llei Concursal amb l'objectiu que l'empresa en qüestió intenti arribar a un acord de refinançament amb els seus creditors i evitar així haver de declarar un concurs de creditors.

La llei fixa un període de tres mesos per arribar a un acord i un més per presentar la sol·licitud de declaració de concurs davant del jutge mercantil si no s'ha aconseguit finalment arribar a una solució, el que equivaldria a una suspensió o una fallida.

Etiquetas
Publicado el
15 de marzo de 2016 - 10:29 h

Descubre nuestras apps

stats