Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

L'atur a torna a créixer al setembre a Catalunya en 4.196 persones fins sumar-ne 575.812

L'atur al setembre ha crescut al conjunt de l'Estat en més de 19.000 persones Foto: Efe

Tomeu Ferrer

Barcelona —

L'atur ha crescut a Catalunya al setembre en 4.196 persones de forma que ara hi ha gairebé 575.812 persones inscrites a les oficines públiques d'ocupació. A nivell estatal ha augmentat en 19.720 treballadors i treballadores que busquen feina, cosa que situa l'atur oficial en 4.447.650 aturats, segons les dades del ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

L'augment de l'atur al setembre és un clàssic. En aquest mes es concentra la finalització de molts contractes vinculats amb la temporada turística. Això es nota en el fet que les dues autonomies amb més pes turístic, Catalunya i Andalusia hagin estat on més ha crescut l'atur.

Però, el govern central hi fa una lectura positiva de l'augment de la desocupació. Ho fa comparant amb els increments dels altres anys. A Catalunya també passa aquest fenomen. L'increment de l'atur al setembre és el més baix dels registrats en aquest mes des de l'any 2007, any de l'inici oficial de la crisi. En termes interanuals, la desocupació segueix decreixent i ja suma 15 mesos seguits de caigudes amb una reducció aquest mes de 45.099 persones en relació amb el setembre de l'any passat, un -7,26% menys.

En els últims sis anys i a nivell del conjunt d'Espanya, l'atur registrat ha augmentat de mitjana en els mesos de setembre a més de 70.000 persones, segons ha recordat el Ministeri.

En termes desestacionalitzats, l'atur registrat va disminuir en 33.127 persones en el novè mes de l'any, la millor dada en un setembre de tota la sèrie històrica, iniciada el 1996.

Durant els últims dotze mesos, la desocupació s'ha reduït en 276.705 persones, de manera que la taxa interanual se situa en el -5,86%. Ocupació ha ressaltat que en l'acumulat de l'any (gener-setembre), l'atur ha baixat en 253.688 persones, el seu major reducció des de 1998.

Quant a la contractació, al setembre es van registrar a l'antic Inem i oficines públiques d'ocupació, un total de 1.634.444 contractes, un 17,4% més que en el mateix mes de 2013 Del conjunt de contractes, 138.543 van ser contractes fixos, xifra que equival al 8 , 48% del total de la contractació.

Afiliació a la Seguretat Social

La Seguretat Social va guanyar al setembre una mitjana de 12.182 afiliats (+ 0,07%), cosa que va situar el total d'ocupats en 16.661.703 afiliats, segons ha informat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Amb aquest increment, la Seguretat Social va registrar al setembre la seva millor dada en aquest mes des de 2006, any en què l'afiliació va avançar en més de 16.500 ocupats. Al setembre de 2013, el sistema va perdre 22.242 cotitzants.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats