Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La jutgessa posa data al desallotjament de l'assentament més gran de Barcelona: 18 de juliol

Puigcerdà, 127./ MARIA ALZAMORA

Pau Rodríguez

Barcelona —

Les prop de 300 persones que malviuen a la principal nau industrial ocupada del Poblenou, al carrer Puigcerdà, han sabut aquest dimecres que hauran d'abandonar el que fins ara era el seu sostre. El jutjat de Primera Instància número 21 de Barcelona ha fallat a favor de la propietat de la nau, Fincas Riana S.L., i ha posat data i hora al desallotjament: el 18 de juliol a les 9.30 h. A l'assentament es calcula que hi dormen actualment prop de 300 persones, la majoria d'origen subsaharià i que es dediquen al negoci de la ferralla.

La sentència deixa clar que el desallotjament es deu a que els denunciats no poden acreditar mitjançant documentació cap “títol” que ampari el seu ús de l'immoble. Tanmateix, la jutgessa afegeix al text que “és conscient de la crisi humanitària que pot desencadenar” la seva decisió, i demana “als Mossos d'Esquadra, als Serveis Socials i a l'Ajuntament de Barcelona que prestin l'ajuda i les gestions necessàries per solucionar els problemes d'habitatge” que pateixen les persones que viuen actualment a la nau.

Precisament a aquesta petició es remetrà l'assemblea de suport als assentaments del Poblenou, per exigir al consistri barceloní que es comprometi abans del 18 de juliol a donar una solució als ocupants. Fins ara es queixen que les úniques actuacions per part de l'Ajuntament han estat “de diagnòstic i puntuals”. És a dir, que s'ha ofert ajuda humanitària als habitants -menjar, mantes i altres accessoris per mitjà de la Creu Roja- i en alguns casos allotjaments temporals, però sense aportar “solucions globals”, diu Carlota Falgueras, membre de la xarxa.

Una de les primeres mesures, d'urgència, que proposarà la xarxa de suport és demanar una moratòria a la propietat en el desallotjament de la nau, a l'espera d'arrancar un compromís en ferm de l'Ajuntament de que es garantirà habitatge als afectats, “amb independència de si tenen papers o no”. Si no, s'oposaran frontalment al desallotjament, i ja fan una crida als veïns de la ciutat per fer-hi front.

Etiquetas
stats